Nutopia

PlayStation 4 premiärvisas 20 februari, mer om kontrollen


Nu är det nära. Den 20 februari presenterar Sony framtiden. Det är alltså en finare omskrivning för PlayStation 4, eller vad dess slutgiltliga namn nu blir. Edge levererar en skottkärra fylld med information som än så länge får klassas som rykten då allting kommer från ”källor”, i vanlig ordning. Men så här är det sagt att det ska bli, till viss del:
PlayStation 4 kommer att vara kraftfullare än Xbox 720. Punkt. Handkontrollen är omgjord och man gör för första gången större ändringar i det annars hyfsat vinnande konceptet DualShock. Denna gång kommer kontrollen att utrustas med en pekplatta som tagit plats där start/select-knapparna annars sitter. Tekniken känns igen från PS Vitans bakre pekplatta.
Den stora grejen med den nya kontrollen är dock dela-knappen, som genom ett tryck tillåter såväl skärmdumpar som videosekvenser att delas online. Enligt Edge ska PlayStation 4 kontinuerligt spela in de senaste 15 minuterna utan att det drabbar prestandan, och det är material som användaren sedan kan redigera och publicera via nätet.
Tekniknördar kan gotta ned sig i maskinens specifikationer som återfinns på Edge-artikelns andra sida, medan vi går vidare med släppdatum här. Den exakta dagen uteblir, men Japan och USA lär få maskinen runt jul i år, medan Europa, som vanligt, får vänta lite till. Hit beräknas den komma tidigt 2014 istället.
Ert drag, Microsoft!
Via Edge Online.