PlayStation 3 Lightning Edition

Share This Post


Lagom till släppet av Final Fantasy XIII i Japan passade Square Enix på att i samarbete med Sony släppa en limiterad utgåva av PlayStation 3, den så kallade Lightning Edition. En vit konsol med rosa tryck på skalet föreställandes spelets hjältinna, Lightning, matchande vit handkontroll, 250 GB hårddisk och så klart ett exemplar av spelet, med annorlunda omslag än det fristående. Ett sådant paket ska jag ju givetvis ha, så det var i Spelbloggens namn jag ryckte ut på jakt efter en av dessa numera sällsynta konsoler.
Tyvärr togs inte beslutet att inhandla en maskin förrän tidigast några dygn efter releasen. Jag hade dagarna innan skådat flertalet exemplar som fortfarande var till salu på både Yodobashi Kamera och Sofmap i centrala Umeda, de båda största spelbutikerna i området. Det var således hit jag begav mig igen i hopp om att någon liten konsol fortfarande skulle vara bortglömd och således lagerförd.
Första anhalten blev alltå Yodobashi Kamera. Tolv var antalet tillgängliga maskiner jag sett tidigare, men det var med lång näsa jag stod där och konstaterade att samtliga – givetvis – hade sålts. Slut, inga fler, aldrig mer. Tack och hej. Vidare till Sofmap där jag visste att jag sett åtminstone tre exemplar bakom disken.
Väl där slösar jag ingen tid, utan beger mig direkt bort mot kassorna vid spelavdelningen, och halleluja, vad skådar mitt öga. Hela två av dem är kvar. Bingo, trodde jag. Dessa var inget annat än outhämtade förhandsbokningar som fortfarande låg och väntade på husse eller matte. Inget annat, slut, glöm det. Hej då.
Jag började komma till insikt med att loppet var kört. Denden-town, det stora elektronikdistriktet, dök upp i mina tankar. Men det är ju dit alla beger sig först och främst i jakten på eftertraktade prylar, så vad var oddsen egentligen? Chansen att hitta en begagnad konsol fanns ju däremot, så jag satsade allt på det.

Dagarna senare var jag på plats. Började sedvanligt i ena änden av den långa gatan, kantad av spel- och elektronikbutiker och jobbade mig bortåt. Sofmap först, ingenting. Andra till namn okända spelbutiker, slut. Sofmap igen. En outhämtad eftersläpare, annars slut.
Jag var på väg att ge upp när jag i princip hade gått igenom allt som gick att gå igenom, då återstod bara Super Potato. Denna retroosande allt-i-allo-butik som har allt man behöver i någon form eller annan ställde återigen upp. Längst in, i ett mindre glasskåp nere vid golvet, stod ett glittrande exemplar av PlayStation 3 Lightning Edition. Begagnat, men komplett i absolut nyskick. Och billigare blev det på kuppen.
Över till närmaste kiosk för uttag av pengar, och 40 000 yen senare var jag på väg hem med konsolen i hand. En lång dag hade fått sitt slut, och som vilken saga som helst var det ett lyckligt sådant. Nu packar vi upp skiten och tar oss en titt på innehållet!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...