Nutopia

Pimpad Amiga i miniformat


Nu var det relativt länge sedan Amiga på allvar var hett och trendigt. Den gyllene tiden då Amiga 500 och 1200 var populära stinker numera mest sur gammal mjölk, men för den som fortfarande insisterar på det klassiska varumärket kanske nya Commodore Amiga Mini kan vara ett alternativ. Den första på 20 år.
Burken på bilden ovan innehåller en Core i7-2700k på 3.5 GHz, 16 GB DDR3, ett GeForce GT 430 på 1 GB, hårddisk på 1 TB samt wifi-radio. Vill man så går hårddisken att byta ut mot solid-state-varianter på 300 respektive 600 GB. Optiskt läsare finns även det i form av Blu-ray.
Huruvida maskinen släpps utanför staterna återstår att se, och även där är datorn inget för budgetkonsumenten då utpriset via webbsidan ligger på $2 495, eller motsvarande 16 000 kronor. Och för sakens skull ska det också tilläggas att grafikkortet skrämmer bort alla seriösa datorspelare, så kvar har vi en välpresterande kontorsburk eller mediadator. Välj själv.
Men snygg är den.
Fullständiga specifikationer samt övrig info finner man på Commodores sajt.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.