Arkiv för Commodore

Pimpad Amiga i miniformat

Rickard Olsson


Nu var det relativt länge sedan Amiga på allvar var hett och trendigt. Den gyllene tiden då Amiga 500 och 1200 var populära stinker numera mest sur gammal mjölk, men för den som fortfarande insisterar på det klassiska varumärket kanske nya Commodore Amiga Mini kan vara ett alternativ. Den första på 20 år.
Burken på bilden ovan innehåller en Core i7-2700k på 3.5 GHz, 16 GB DDR3, ett GeForce GT 430 på 1 GB, hårddisk på 1 TB samt wifi-radio. Vill man så går hårddisken att byta ut mot solid-state-varianter på 300 respektive 600 GB. Optiskt läsare finns även det i form av Blu-ray. (mer…)

Prince of Persia till C64

Rickard Olsson

Prince of Persia till Amiga, till PlayStation, Xbox, Nintendo, mobiltelefon och allt det där, men glöm för allt i världen inte att det allra första PoP-spelet släpptes till Apple II, och det redan 1989. Nu kommer ytterligare en konvertering, men inte till 3DS eller något annat nytt format, utan till Commodore 64/128. Ja, exakt, du läste rätt. På utvecklingsbloggen kan du läsa mer om projektet och vad som krävs för att kunna köra spelet. Behöver jag säga att en C64 finns med på listan?
Så, vem orkar?