Nya pussel med Professor Layton and the Diabolical Box

Share This Post

layton
Nu var det ett bra tag sedan jag drog igenom Professor Layton and the Curious Village. Ett på många sätt bra spel. Skön stämning, roande pussel och ett smakfullt stilistiskt grepp gjorde att jag faktiskt orkade spela igenom hela spelet, vilket är ganska sällsynt numera. Så det är med ren självklarhet som jag såg fram emot att tackla uppföljaren, Professor Layton and the Diabolical Box.
Konceptet är detsamma som förr. Layton och hans unge assistent Luke hamnar återigen i en mystisk soppa med alltför många frågetecken som måste rätas ut. Denna gång handlar det om en legendarisk box som en av Laytons bekanta kommit över. Det sägs att den som öppnar skrinet möter döden, något som även sker denna gång. Men var det verkligen boxen som var orsaken? När Layton och Luke rusar till undsättning, bara för att finna den gamle mannen livlös, hittar de heller inte några spår efter tingesten, men väl tydliga tecken på att någon annan varit där. Vad var det egentligen som hände?
Med dessa förutsättningar beger sig det gentlemannamässiga och äventyrshungriga paret iväg på nästa resa genom den pusselberikade sagovärlden.
screen1
Och allt känns genast igen. Den klassiska musikslingan som rullar i bakgrunden har förändrats, men bara till den grad att man per omgående försätts i samma mysiga stämning som tidigare – samtidigt som den låter likadant utan att faktiskt vara det. Man stöter på en rad människor under äventyrets gång, både nya och gamla bekantskaper, och oftast har de givetvis ett pussel eller två som behöver lösas. Och det är just därför man spelar Professor Layton.
Precis som tidigare är den bakomliggande storyn inget annat än en täckmantel för en gigantisk rad av inkommande pussel och gåtor, alla av varierande svårighetsgrad och underhållning. Och som vanligt finns det de som kräver sin beskärda del av mattekunskaper medan andra klaras av med antingen tillräckligt mycket tid eller logiskt tänkande. Men jag gillar det. Igen.
Professor Layton and the Diabolical Box är exakt vad man kan förvänta sig av det, och gillade du Curious Village kommer du att älska det här. För det är i princip inget mer än just mer av samma. Och det tackar jag för.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...