Indiespel till Xbox 360 (Christmas Edition) – vecka 50, 2009

Share This Post

Xbos 360 Indie v.50
Lucia! Vilken grej, tiden går så snabbt! Jag tänkte skänka lite julstämning genom att idag koncentrera mig helhjärtat på indiespel med jultema. Jag är helt övertygad om att det kommer att innebära 100% skitspel, men vad är jag inte beredd att stå ut med för att sprida härliga julvibbar ut i våra läsares vardagsrum? Allt för dig kära läsare!

myChristmas

myChristmas
När jag drar igång myChristmas, som är en sorts julsimulator, blir jag uppriktigt förvånad över hur spelet direkt sänker min puls och hur jag blir som hypnotiserad av den inbjudande eldstaden och hur julmelodierna gräver sig in i mitt undermedvetna. Jag pyntar granen, jag tittar ut genom fönstret och ser ett gäng Xbox Live-avatarer som knallar förbi, jag sätter mig alldeles, alldeles nära eldstaden och tittar in i lågorna och tiden bara flyger iväg och utan att jag förstått riktigt hur det gått till så har jag i bara farten skickat iväg julkort till alla mina Live-vänner och när plötsligt trial-tiden går ut och jag tvingas ut ur min jultrans så känns det som att här, inuti myChristmas, hade det inte varit helt fel att stanna kvar hela julen.
Köpte jag spelet efter att ha spelet trialversionen: No ho ho

Christmas Tree 3D

christmastree3d
Christmas Tree 3D visar sig något oväntat vara det mest CPU-intensiva indiespelet någonsin. Granen som spelet renderar med alla sina barr och mängder av bollar, stjärnor, glitter och annat krimskrams får min Xbox 360 på knä och spelet visar upp frame drops värre än de i Dragon Age: Origins! Men fancy grafik räddar inte den här svårkontrollerade julgranssimulatorn som går förlorande ut striden mot myChristmas i den mycket märkliga genren julsimulatorer.
Köpte jag spelet efter att ha spelet trialversionen: No ho ho

Soaring Santa

soaringsanta
Soaring Santa är ett underligt spel på många sätt. Inte rent spelmekaniskt sett men allt annat är mycket konstigt. Att du kontrollerar en jultomte störtandes ner mot en skorsten helt utan Rudolf & Co. kan jag köpa men varför blir han anfallen av elaka pojkar med helikoptermössor? Och vem är det som avfyrar missiler mot Tomten? Är det kanske Påskharen? Eller en avundsjuk Jesus? Väl framme vid skorstenen visar det sig vara världens längsta skorsten och även här är det fara för Jultomtens liv när hårda tegelstenar gör sitt bästa för att förvandla Tomten till tomtemos. Spelet upprepar sig snabbt och när första skorstenen är avklarad börjar det om från början med en ny färd nedåt full av missiler och elaka helikopterpojkar och efter det så börjar det om och om och om igen…
Köpte jag spelet efter att ha spelet trialversionen: No ho ho

Johnny Platform Saves Xmas!

johnny
Johnny Platform Saves Xmas! är ett småcharmigt plattformsspel med lite Braid-känsla, förutom att Braid är ett mästerverk och att Johnny egentligen är en medelmåtta. Jultemat har egentligen ingenting med spelet att göra utan det är bara något man klistrat på för att eventuellt skapa lite högre försäljningssiffror såhär i juletid.
Köpte jag spelet efter att ha spelet trialversionen: No ho ho

Holiday Trivia

trivia
Holiday Trivia är som Buzz. Fast sämre. Och om jag var lat hade jag kunnat nöja mig med de båda meningarna, men istället väljer jag att förklara att spelet är svårt för en stackars svenne eftersom frågorna är väldigt amerikanska men att upplägget ändå är rätt okej med fyra spelare som representeras av sin Live-avatar och det handlar förstås om att svara först och rätt för att få poäng. Hade varit ett kul familjespel om frågorna var mer Sverige-vänliga.
Köpte jag spelet efter att ha spelet trialversionen: No ho ho

Sammanfattning

Det här blir sista indietexten för i år, nu tar jag en tre veckor lång semester som kommer att tillbringas på ställen som Folkets park i Karlskoga och Höganäs i Skåneland. Tre veckor utan Xbox 360, tre veckor tillsammans med mitt Nintendo DS och ett exemplar av The Legend of Zelda: Spirit Tracks som ett skönt avbrott mot halvkassa indiespel med jultema. God jul på er!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...