Mortal Kombat återupplivar PS Vita

Share This Post


PlayStation Vita firade fem månader på marknaden igår, men resan dit har varit allt annat än angenäm. Makabert dåliga försäljningssiffror i Japan, säkert minst lika dåliga i USA där nuffrorna inte redovisas men tendenserna skvallrar, och så Europa, var är hajpen och intresset?
I december förra året med fortsättning in på 2012 hade vi en PS Vita-special här på Nutopia. Undertecknad införskaffade en lanseringskonsol i Japan och en handfull spel till den vilket resulterade i blandade om än överlag positiva intryck. Men sedan hände något, eller rättare sagt, inget hände. Vitan liksom skvalpade runt i något slags purgatorium där nya titlar uteblev och efterfrågan rasade. Med några få undantag var även min Vita mest placerade i sitt fodral, undanskuffad i någon garderob.
Det var stendött. Annat tog min tid och det lilla som faktiskt var bra och fanns att tillgå lockade inte längre. Men så en dag, för bara några dagar sedan, landade Mortal Kombat på formatet. Och hallelujah! Vitan lever än en gång.

Mortal Kombat till PS Vita är allt jag vill ha i ett spel, förutom snygg grafik.

För fult är det, som fan. Det finns PSP-spel som ser bättre ut. Men inget av det spelar någon som helst roll, för allt annat är silkeslent, tajt och förbannat roligt.
Bara ren underhållning.
Jag har alltid gillat Mortal Kombat, men ändå varit frånkopplad en generation eller två. Det sägs att Vita-versionen av senaste Mortal Kombat är förenklad, och kanske stämmer det. För det är lättkontrollerat, pang på bara. De allra mest fanatiska fansen kanske har ett och annat att säga om det, men den stora massan tackar och tar emot. Och även om det i sin grund numera är ren 2D-fajting så sticker det ut och kan knappast jämföras med övriga titlar som gått den mer tecknade vägen.
Du vet vad Mortal Kombat är. Det är våld. Övervåld. Jäkligt kul sådant. Vi lemlästar motståndet på alla tänkbara sätt och njuter av sprutande blod och knäcka skallar, bröstkorgar och ben.
Höj volymen och låt dig inspireras!

Vet du med dig att det är din grej, då finns det inte många bättre alternativ till Vita idag. Om ens några?
Mortal Kombat är spelet som väckte Vitan till liv igen, spelet som gör att jag nu enkelt förbiser såväl iPhone som iPad i jakten efter de snabba fixarna mitt belöningscentrum i hjärnan så ofta kräver.
Köp! Nu!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...