Mer material till Dragon Age-fanatikerna

Share This Post


Spelbloggen skrev tidigare att expansionen Awakening till Dragon Age: Origins var planerad till mars. Nu har Bioware släppt mer information om den: det officiella släppdatumet är den 18 mars och ska släppas till samtliga tre plattformar (vilket alltså inte inkluderar den kommande versionen till Mac).
I Awakening tar du rollen som Grey Warden-ledaren som ska återuppbygga den gamla krigarorden i det nya landområdet Amaranthine. Förutom att stärka Gray Wardens ställningar kommer du att få i uppdrag att lösa mysteriet bakom hur darkspawn kunde överleva trots att deras Archdemon dödats. Hur spelarna väljer att återuppbygga sin orden, lösa konflikten med den mystiska “Architect” samt bestämma darkspawns slutgiltiga öde är bara några av de många intrikata moraliska valen som formar varje spelares hjältemodiga resa.
“Dragon Age: Origins – Awakening visar att BioWare verkligen bryr sig om fansen genom att leverera en ny storydriven upplevelse som berikar den hjältemodiga och mörka fantasy-världen som våra fans lärt känna och älska”, berättar Dr. Ray Muzyka, Group General Manager för EA:s RPG/MMO-grupp och grundare av BioWare. “Den energiska och världsomspännande Dragon Age-communityn kommer att få uppleva darkspawns hemliga drivkrafter och hur de kan fortsätta att översvämma världen trots att Archdemon besegrats”.
Enligt pressreleasen ska du även ges möjligheter att specialanpassa din karaktär för ”bättre anpassning och möjligheter att spela om äventyret”. Exakt vad de menar med det framgår dock inte, men vi kan alltid hoppas på att det innebär att de inte låser igen spelet helt efter man klarat det. Den ”öppna” världskänslan var nämligen en av prickarna över i:et som saknades i spelet. Utöver det frestar Bioware oss med nya besvärjelser, färdigheter och specialiseringar. Lite av det vanliga som lovas i en expansion med andra ord.
Mer information om Dragon Age: Origins – Awakening finner du här.

Utöver Awakening har nu även det senaste nedladdningsbara materialet släppts till spelet: Return to Ostagar – eller i alla fall till Xbox 360. Det är dock även på gång till PC-versionen och inom en snar framtid dyker paketet även upp till PlayStation 3.
Min personliga reflektion av Return to Ostagar är att det är väldigt lite innehåll. Några filmsekvenser, lite ny utrustning och sen en rad av fiender som ska dödas innan du är klar med tillägget. Har du redan spelat igenom Dragon Age: Origins tillför Return to Ostagar knappast någonting. Endast om du startar en ny karaktär och väljer att utföra uppdraget relativt tidigt får du ut lite mervärde av det på ett berättelsemässigt plan. Annars blir det mest meningslös slakt. Tyvärr.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...