Lara Croft and the Guardian of Light – när enkelt blir bra

Share This Post


Lara Croft är tillbaka, igen. Hon har ju trots allt kommit tillbaka ett antal gånger sedan födelsedagen, men aldrig så här.
I Lara Croft and the Guardian of Light tar vi kontrollen över den välsvarvade hjältinnan i ett isometriskt perspektiv. Istället för äkta 3D får vi alltså en låst vy och de begränsade förutsättningar det innebär. Det är tacksamt för att vi slipper kontrollera en överdoserad kamera, men samtidigt blir det lite otydligt och svårt eller omöjligt att se alla gångbara ställen.
Däremot är det fortfarande ett klassiskt Lara Croft-äventyr genom ruiner och grottor med alldeles för många djur och monster att döda, men förutom perspektivet introduceras självklart fler nyheter. Denna gång är det co-op som ligger i fokus. Man kan, om man vill, spela tillsammans med en vän och då tillsammans jaga ned den onda demonen Xolotl. Det ska dock klargöras för tydlighetens skull att det går utmärkt att spela ensam också, vilket jag personligen föredrar.
Det är ett småmysigt Xbox Live Arcade-spel vi får. Det är tunt på story och riktigt djup över huvud taget, men desto snällare mot nästan alla gamers där ute. Vem som helst kan egentligen plocka upp det här och gilla vad man ser. Mycket springa och skjuta varvas med lättare problemlösning.

För 1200 Microsoftpoäng (säljs endast via Xbox Live Arcade) är det verkligen en titel jag kan rekommendera. Det kanske kan uppfattas som lite tradigt till en början, men spelet växer någon eller några timmar in och man lyckas variera tillräckligt för att vi ska hålla intresset uppe.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...