Neverwinter Nights får äntligen en uppföljare

Share This Post


Atari och Cryptic Studios har utannonserat ett nytt spel som kretsar kring staden Neverwinter, en del av fantasyvärlden Forgotten Realms. Det förra, Neverwinter Nights, är vida hyllat så pressen är stor på Cryptic – som utvecklar – att göra Neverwinter fenomenalt. För spelet heter just det, Neverwinter, och kommer först under fjärde kvartalet 2011. En lång väntan stundar med andra ord.
Neverwinter är inte ett MMO, som man kanske annars skulle kunna vänta sig från utvecklarna bakom bland annat Star Trek Online, men det finns en väldigt tydlig onlineaspekt i spelet. Co-op är viktigt, och på värsta/bästa Phantasy Star Online-manér så är det samarbete med likasinnade över nätet som gäller, i grupper av fem. Är gruppen inte full med medspelare så tar datorn över de kvarvarande rollerna, för spelbalansens skull kan man tänka. Så inget MMO, men ändå konstant kopplat mot Cryptics servrar, det låter onekligen lite mystiskt – uppkoppling krävs med andra ord.
Lansering blir det som sagt först under fjärde kvartalet nästa år, sida vid sida med den första boken i en ny serie av författaren R.A. Salvatore. Förhoppningsvis klarar Cryptic av att leverera, många har ömma minnen från Neverwinter Nights och därmed höga krav på den andliga fortsättningen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...