Japanbloggen: Ingen kärlek för Mario?

Share This Post

Japanbloggen är en sporadiskt återkommande odyssé genom det speliga österlandet där Rickard delar med sig av diverse betraktelser och anekdoter. Kanske inte alltid spel, men definitivt alltid Japan!


Många är de spel som snabbt hamnar i reakorgen här i Japan, och det handlar inte bara om mindre uppmärksammade titlar eller rena skitspel, utan även så kallade AAA-lir. Kanske att de inte alltid hamnar där lika snabbt, men att de gör det någon gång är ingen jätteovanlig syn här borta. Super Mario Galaxy 2 är förvisso inget nytt spel, men elektronikkedjan Sofmap anser sig nu sitta på ett alltför stort och osäljbart lager av spelet, så då får man försöka sälja av så många exemplar som möjligt genom lock- och plockpriser ackompanjerade av färgstarka skyltar och lysande prislappar.
Det ligger nu högvis i reakorgen för motsvarande och knappa 250 kronor. Kanske inte den största av reor, men att ett Mario-spel av flagskeppskaraktär över huvud taget går ned i pris får man anse vara stort. New Super Mario Bros. kan fortfarande ses säljas till fullpris, som exempel. Sedan långt tidigare har samma affär även försökt göra sig av med The Legend of Zelda: Spirit Tracks till Nintendo DS som i evigheter sålts för ca 80 kronor, men det verkar inte gå något vidare.

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...