Japanbloggen: Exakt hur tänker de här?

Share This Post

Japanbloggen är en sporadiskt återkommande odyssé genom det speliga österlandet där Rickard delar med sig av diverse betraktelser och anekdoter. Kanske inte alltid spel, men definitivt alltid Japan!


Nintendo 3DS går tyvärr, för Nintendos skull, stadigt nedåt i försäljningslistorna. Den har till och med halkat nedanför Sonys PSP och man kan ju undra när detta vänder? Än så länge är ju dock maskinen ny, och även om den finns att få tag på precis överallt här i Osaka så skyltar vissa butiker stolt med att de har den i lager. Inget konstigt med det, den är ju ny och man vill ju sälja så mycket som möjligt, men vad jag inte förstår är andrahandsvärdet.
Om det inte har ändrats sedan någon vecka tillbaka så sparar man hela, håll i er nu, 16 kronor på att köpa en begagnad enhet. Det innebär förutom att någon okänd snubbe eller snubinna har fingrat på maskinen så får man endast en månads garanti istället för tolv. Känns det värt det? Jag har lite svårt att se hur man över huvud taget kan sälja en begagnad maskin för ¥24 800 när en ny kostar ¥25 000 några våningar under.
Föga förvånande har samma maskiner alltid funnits kvar när jag återvänder till just den affären också, Sofmap i Denden-town. Däremot är ju samtidigt inköpspriset ganska hyggligt, och om även det ligger kvar på samma nivå så får man upp till ¥23 000 för den. Det är inte illa det.

Related Posts

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...