Japanbloggen: Exakt hur tänker de här?

Share This Post

Japanbloggen är en sporadiskt återkommande odyssé genom det speliga österlandet där Rickard delar med sig av diverse betraktelser och anekdoter. Kanske inte alltid spel, men definitivt alltid Japan!


Nintendo 3DS går tyvärr, för Nintendos skull, stadigt nedåt i försäljningslistorna. Den har till och med halkat nedanför Sonys PSP och man kan ju undra när detta vänder? Än så länge är ju dock maskinen ny, och även om den finns att få tag på precis överallt här i Osaka så skyltar vissa butiker stolt med att de har den i lager. Inget konstigt med det, den är ju ny och man vill ju sälja så mycket som möjligt, men vad jag inte förstår är andrahandsvärdet.
Om det inte har ändrats sedan någon vecka tillbaka så sparar man hela, håll i er nu, 16 kronor på att köpa en begagnad enhet. Det innebär förutom att någon okänd snubbe eller snubinna har fingrat på maskinen så får man endast en månads garanti istället för tolv. Känns det värt det? Jag har lite svårt att se hur man över huvud taget kan sälja en begagnad maskin för ¥24 800 när en ny kostar ¥25 000 några våningar under.
Föga förvånande har samma maskiner alltid funnits kvar när jag återvänder till just den affären också, Sofmap i Denden-town. Däremot är ju samtidigt inköpspriset ganska hyggligt, och om även det ligger kvar på samma nivå så får man upp till ¥23 000 för den. Det är inte illa det.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...