Nutopia

Jack Venture – mer svenskt på iPhone


Det blir bara fler och fler svenska spel på App Store. Senast testade vi Muskedunder Interactives Warp Dash, nu har turen kommit till Mandibols Jack Venture.
Jack Venture är ett kort och enkelt plattformsspel. Man ska ta sig ut levande från en pyramid och samla skatter på vägen. Äventyret är bokstavligen i kortaste laget med 40-talet mindre banor och bjuder tyvärr aldrig på några större utmaningar.
De få gånger jag faktiskt dör så beror det inte på komplicerad bandesign eller hårt motstånd, utan snarare på kontrollen. Här har man valt, återigen tyvärr, att använda sig av tiltstyrning. Hoppa och skjuta gör man genom att trycka på skärmen, men för att springa åt höger och vänster måste man alltså vrida på hela iOS-maskinen.
Det blir snabbt irriterande att aldrig kunna spela med skärmen rak, och när hoppknappen ibland reagerar lite väl segt är det svårt att inte vilja ge upp helt och hållet. För precision krävs det virtuella riktningsknappar, så är det bara.

Jag ser dock potentialen i spelet. Med förbättrad kontroll, fler banor och lite större utmaningar kan det bli intressant på allvar. I nuläget är det mer av en parentes som övertygar föga.