Innan du börjar spela – del 1 i Spelbloggens guide till Dragon Age: Origins

Share This Post

Taskigt läge i Dragon Age: Journeys
Har du ännu inte hunnit börjat spela Dragon Age: Origins? I så fall finns det ett par saker du bör göra om du vill utrusta din karaktär lite extra så du slipper genomlida ond bråd död lika ofta. Låt mig ta dig med på en resa in i den värld av gratisföremål som Bioware delat med sig av till spelet. Och skulle du mot förmodan missat spelet helt, rekommenderar jag att du läser vår recension.
Införstådd? Dåså, låt oss börja!
Föremål från JourneysDet första du bör göra är att gå till sajten Bioware Social Network och registrera ett konto där (passa sedan på att lägga till mig, NateTraveller, som din vän). Kontot är nödvändigt för att du ska få tag i dina bonusföremål när du väl börjar spela Dragon Age: Origins.
När kontot registrerats är du redo att skaffa dig de första föremålen. Det är dags att spela Dragon Age, men inte Origins. Istället går du till Dragon Age: Journeys, ett flashspel som utspelar sig i dvärgstaden Orzammar (som du senare även kommer besöka i det riktiga spelet).
I Dragon Age: Journeys finns det tre stycken föremål att skaffa till sin karaktär. De är Embri’s Many Pockets, Amulet of the War Mages och så det kraftfullaste föremålet, Helm of the Deep. För att få föremålen krävs det att du lyckas med olika achievements i spelet – lyckas du ta alla får du Helm of the Deep (och därmed även de övriga föremålen). Det här kan ta några timmar, men är mindre tidskrävande nu än då spelet först lanserades, eftersom buggar har åtgärdats och vissa achievements gjorts enklare att uppnå.

Dina tre första föremål gör dig lite mer stryktålig och ger dig bättre motståndskraft mot de farligheter som väntar ute i Ferelden. Dags att köpa själva spelet nu – om du inte redan gjort det förstås. När spelet släpptes följde det med koder som var specialerbjudanden för de som förhandsbokade spelet. Eftersom det av förståeliga skäl nu inte går att förhandsbeställa spelet är det enda sättet att få tag i dem att finna någon som inte använt sin kod och är villig att ge bort eller sälja den. Med andra ord, du kommer troligen missa dessa. Sorgligt, men sant.

The Lucky Stone
The Lucky Stone

Ytterligare en sak som gick att få tag på i förväg var The Lucky Stone, en ring som gav bonus på grundegenskaperna. Den tilldelades de som laddade ned karaktärsgeneratorn, skapade en karaktär med den och laddade upp karaktären till Bioware Social Network. Jag har ingen aning om det fungerar än idag, men vill du testa så håll tummarna och ladda ned karaktärsgeneratorn. Trots att denna var gjord till datorversionen av spelet, fungerade ringen även för Xbox 360 och PlayStation 3 eftersom föremålet registrerades till ditt Bioware-konto.
I den första tryckningen av Dragon Age: Origins ska det finnas med en kod för Blood Dragon Armor (som även ska fungera i Mass Effect 2). Du får dock inte hela rustningen, utan endast en bröstplåt av rustningen (resten får du köpa av handelsmannen i ditt läger). Räkna dock inte med att bära den direkt, den kräver en styrka som du inte kan ha vid spelets början. När du väl får upp styrkan kommer du dock gladeligen vilja att din karaktär eller någon av dina följeslagare bär den.
Blood Dragon Armor
Köpte du Dragon Age: Origins – Collector’s Edition ska du få med föremålen: Bergen’s Honor (en hjälm), Grimoire of the Frozen Wastes (bok som höjer grundegenskaper) och Final Reason (en magikerstav).
Bergen's Honor
Bergen's Honor

Slutligen finns det ett föremål som inte släppts ännu (i alla fall inte till konsolerna). Edge Dagger är ett föremål som du får om du registrerar ditt exemplar av Dragon Age: Origins. Koden ska även följa med om du köper spelet i butiken. Antagligen gäller det den andra upplagan av Dragon Age: Origins och kommer därmed troligen att sakna Blood Dragon Armor. Officiellt ska Bioware börja aktivera dolken från och med den 30 november och det är i skrivande stund oklart om det går att registrera föremålet i efterhand och få Edge Dagger.
När du väl har samtliga föremål går du in i spelets meny och loggar in med din Bioware Social Profile. Därefter klickar du på Downloads och väljer att ladda ned de föremål som finns angivna i listan där. När du sedan sätter igång och spelar kommer dessa föremål att finnas i din utrustningslista och är redo att användas.
Men innan du sätter dig ned och spelar Dragon Age: Origins finns det ett par saker till att tänka på: hur du skapar din karaktär och vad för sorts relationer du bör skapa dig i spelet. Jag kommer gå in närmare på dessa i två kommande artiklar, allt för att ge dig en bra start och en maximerad spelupplevelse!

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...