1

Importerade PSone-spel på väg till europeiska PSN


Grisar kan tydligen flyga nu när helvetet har frusit till is. Sony Computer Entertainment Europe meddelar nu glatt via den officiella PlayStation-bloggen att man planerar släppa importerade PSone-klassier via PSN både från USA och Japan, och detta i sina originalutföranden.
Spelen kommer alltså att släppas som de är, det vill säga med antingen engelsk eller japansk text, och varje spel kommer även att bedömas individuellt av europas olika länders censurregler. Därtill krävs en 60 Hz-kompatibel TV/skärm för att kunna köra spelen, men vem har inte det idag? De kan i detta nu inte berätta vilka titlar som för tillfället är aktuella eller när de kommer, men de gjorde åtminstone klart att de som äger rättigheterna till en titel som tidigare endast var släppt i USA eller Japan släppa spelet i Europa.
Tilltaget kan också innebära att Europa får vissa PSone-klassiker tidigare eftersom europeiska utgåvor som av någon anledning inte passerar Sonys kvalitetskontroll kan släppas ändå ifall de redan finns i den amerikanska butiken, eller den japanska. Det enda riktiga problemet med vissa titlar kan vara utgångna licenser och liknande som hindrar det från att publiceras på mellankontinenten.
Goda nyheter, minsann. När kommer Xenogears?

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

  1. Ja, när kommer det? Sitter på spelet på skiva men inget ps som kan spela det =)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.