Nutopia

I rymden kan ingen se dig skrika


Rymden är en allt annat än inbjudande plats att vara på för den mänskliga kroppen. Skyddet från rymdfarkosterna och de specialdesignade dräkterna är så klart avgörande för om man överlever i det stora svarta eller inte, men förutom att konstant konditionsträning krävs för att förhindra att musklerna tvinar har Nasa nu upptäckt ett annat problem. Synen.
En ny undersökning gjord av det amerikanska rymdemperiet visar nämligen att de sju astronauter som ingick i testet till viss del drabbades av suddigt synfält när de vistades på den internationella rymdstationen i mer än sex månader. Det ville sig så illa att effekten stannade kvar i månader även efter det att de återvänt till jorden. Undersökningen visade också på fysiska förändringar i vävnaden i området kring ögat.
Så nu är det inte konstigt att man funderar över vilka som bäst kommer klara av den bemannade resan till Mars i framtiden då den tar upp till tre år. Det blir väl så lagom lätt att återvända om samtliga besättningsmedlemmar är blinda, eller åtminstone ser lika skarpt som ett gäng lokala A-lagare.
Det är nu jag börjar fantisera om inopererade kameror i skallen och sådan sci-fi-skit!
Via Engadget.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.