Ghost n' Goblins: Gold Knights – klassiskt plattformshoppande

Share This Post

Arthur på språngMan vet att det kan gå riktigt illa när en gammal klassiker ska uppdateras och släppas till iPhone, speciellt när det rör sig om ett plattformsspel med styrkors och knappar på tryckskärmen. Det fungerar ju lite si och så som bekant, och även om det säkert kan fungera så misslyckas de flesta utvecklare när de gör handkontroller på skärmen.
Ghost n’ Goblins: Gold Knights är tyvärr inget undantag, även om det på intet sätt är ospelbart. Problemet är att vi snackar rätt så oförlåtande plattformshoppande här, och då får det inte vara slapp och svajig kontroll, den behöver vara exakt. Irritationen är förstås nära till hands, och inte blir det bättre när man ställs inför småblinda hopp.
Något annat som verkligen stör mig är det överdrivna bruket av vibrering – så fort en boss gör entré eller nya plattformar ska dyka upp så skakar telefonen. Problemet är att det är en mjäkig effekt, mer irriterande än bra. Låt det bli en läxa, iPhone-utvecklare: överdrivet bruk av vibrering är ingen bra idé. Eller så spelar man på en iPod touch, den kan inte skaka.
Det finns dock positiva sidor med Ghost n’ Goblins: Gold Knights. Spelet är exempelvis snyggt på sitt sätt, och musiken är bra, liksom ljudeffekterna. Det är även intressant att man kan köpa nya ”kostymer” till de båda riddarna, för riktiga pengar då (7 kr styck kostar de). Transaktioner inom spel lär bli allt vanligare, men jag undrar vem som ska betala för det här? Det är klart, blir man frälst så, personligen är jag betydligt mer benägen att stänga av i frustration än djupdyka ytterligare.
Så ja, det blev lite som jag befarade. Ghost n’ Goblins: Gold Knights håller inte spelmässigt, fastän presentationen i övrigt är helt okej. Det är synd men inte oväntat, dessvärre lär vi få stå ut med en mängd konverteringar och uppgraderingar av gamla klassiker i AppStore framöver. Och det sorgliga är att det här kommer benämnas som ett av de bättre alternativen.
Betyg: 2 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...