Gamerscore 50K: trolltider

Share This Post


Månadens spel för mig är BioShock 2 och jag har nött mig igenom det samtidigt som jag dammsugit det på achievements. Men även om jag älskar Bioshock 2 och tycker att det är ett bra spel kändes det tråkigt att spela. Det är nästan en klon av ettan, även om storyn skiljer sig från originalet. På alla nivåer är tvåan bättre än det första spelet, men det är inte nydanande på något sätt. Tur att nästa spel i serien, Bioshock Infinite, verkar ta spelet till en ny nivå.
Det är ingen hemlighet att jag gillar gamerscore. Varje gång en achievement dyker upp på teven ler jag och känner mig lite varm inombords. Det är ett enkelt sätt att göra spelet roligare för mig (och för speltillverkaren att visa vad man kan göra med spelet). Vad jag inte är intresserad av är att tvinga på min kärlek för det på någon annan. Visst kan det vara lite trist att inte andra i min vänskapskrets jagar dem, men det innebär inte att jag är en bättre spelare för det. Det betyder att vi har olika smak och ingens smak är bättre än den andres. Bara att det finns flera olika smaker.
Jag stötte nyligen på ett troll på ett forum. Forumet är väldigt trevligt med trivsamma medlemmarna samtidigt som det inte modereras sönder helt, vilket tyvärr görs på många svenska datorspelsforum. En ny medlem bestämde sig för att förlöjliga de som inte hade samma spelsätt som honom. Det var förkastligt att spela Hannah Montana: The Movie (som jag gjort) för att höja sin gamerscore. Att jag faktiskt tyckte det gav mig en okej spelupplevelse verkade inte så relevant. Istället avslutade han med att skriva ”jag hoppas verkligen, verkligen att du inte är en sån där patetisk varelse som spelar enbart för att få achievements”. Den följande diskussionen visade att han var ett typiskt troll: han gjorde personangrepp, vägrade bemöta argument och försökte bestämma vad andra tyckte. Lyckligtvis ingrep moderatorn och sedan dess har trollet inte synts till.
Så varför matar jag trollet? Situationen fick mig att tänka på att det faktiskt finns ett ogillande mot de som gillar att jaga achievements. Lyckligtvis slipper jag oftast ha något samröre med dem, men jag tycker ändå det är tråkigt att vi ska hata varandras sätt att spela. Spelar vi inte för att ha kul? Kan vi inte respektera att vi faktiskt har kul på olika villkor?

På grund av trollet kunde jag inte låta bli att faktiskt skaffa mig spelet som jag tidigare talat om: Avatar: The Burning Earth. Efter fem minuters spelande hade jag fått 1000 extra gamerscore – troligen de enklaste jag någonsin kommer att få. Det får mig att le. Mina achievements blev ett statement mot ett troll som inte visste bättre.

Månadens spel

  • Avatar: The Burning Earth (1000 poäng)
  • Bioshock 2 (840 poäng)
  • Dead Rising 2: Case Zero (200 poäng)
  • Mass Effect 2 (150 poäng)
  • Dragon Age: Origins (100 poäng)
  • Lara Croft and the Guardian of Light (60 poäng)
  • Halo: Reach (35 poäng)
  • Blur (30 poäng)
  • Alien Breed Episode 1 (10 poäng)
  • F1 2010 (10 poäng)

Gamerscore den 30:e september: 48 895 poäng

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...