Nutopia

Gears of War 3 försenas


Ville du precis som jag spela Gears of War 3 i april nästa år? Glöm det! Epic har i samförstånd med Microsoft valt att senarelägga releasen till någon gång under vintern 2011, allt för att göra det till julens stora spel. Epics Rod Fergusson förklarar:

”Jag vet att fans kommer att bli besvikna över det nya släppdatumet…

No shit, Sherlock!

”Men ni ska veta att detta är ett rent affärsmässigt beslut mellan olika parter, och inte någon kvalitetsfråga. Gears 3 var satt att släppas i april nästa år som det mest polerade Gears of War-spelet någonsin, och den här extra tiden ger oss möjligheten att putsa på det än mer innan det når butikerna nästa höst.”

Varför tror gode herr Fergusson att vi skulle godta ett rent affärsmässigt beslut bättre än ifall spelet verkligen behövde jobbas på? I min värld är det tvärtom. Jag skiter fullständigt i vad de vill göra spelet till nästa vinter, vi vill spela det nästa vår och inte vänta ett halvår extra. Men så var det ju detta med pengar, tyvärr styr dessa så mycket mer ibland, och då händer sådant här.
Inte för att jag har något emot att fortsätta mala Gears of War 2 i ett år till, men någonstans måste man ju dra gränsen. Det känns nästan lite löjligt när en utvecklare går ut och senarelägger ett spel bara för att kapitalisera på julhandeln ett halvår bort. Skulle övriga utvecklare gå på samma linje hade våren blivit en väldigt tunn årstid för gamers i framtiden.
Up yours, Epic! Truly!

Kommentarer

2 svar till “Gears of War 3 försenas”

  1. Jesper Bylund skriver:

    För att få lite mer perspektiv på varför dom flyttade releasen borde ni kika på release datumet för Epic’s nya IP Bullet Storm… 😉

  2. Mnja, hade det var Microsoft som var utgivare för båda så visst, men nu är det EA som ger ut Bulletstorm och om det är någon titel som haltar av de två så är det så klart den, Gears är lite större. Men visst, klart Microsoft vill sprida ut så mycket som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.