Gamerscore 50K: Sommarsynder

Share This Post


Sommaren är ett opium som är ohälsosamt för din gamersjäl. Du får onda impulser att stänga av krysslådan och kliva ut. Det är en synd som resulterar i en låg gamerscore, och därför är månadens skörd pinsamt liten. Hade det inte varit för den där sista achievementen jag fick i Blur hade jag kunnat skriva en perfekt krönika om harmoni i sin gamerscore . Nu hamnade den på 43 010 istället, en ojämn summa som inte alls faller mig i smaken.
Jag älskar spel inom survival horror-genren. Det finns ytterst få sådana till krysslådan och det gör mitt intresse för de få som finns extra stort. Alan Wake klassas visserligen inte som survival horror, men det är precis vad det är. Jag har längtat efter spelet och lät mig inte nedslås av Rikards diss. Mycket av hans kritik är riktig, men jag vägrar att lyssna på honom! Jag är dock förvånad över att han inte tar upp det egentliga problemet: partierna med dagtid slarvas helt bort. Där man kunde planterat djupare stämning och kontakt till karaktärerna, stressas de nu förbi. Trots bristerna kan jag inte slita mig från Alan Wake, utan det får mig till och med att åka två mil till en kompis för att kunna spela det.

Red Dead Redemption var ett annat spel som fångade mig, men av helt andra skäl. Det är inte alls rälsat som Alan Wake, utan är öppet i typisk GTA-stil. Jag var inte överdrivet förtjust i de spelen, men jag gillade verkligen Bully och här lyckas man skapa en perfekt blandning med det bästa från båda spelen. Tyvärr hade jag problem med vissa buggar i Red Dead Redemption, vilket gjorde att jag förlorade en del av min entusiasm för spelet. Förhoppningsvis återfår jag den under juli.

Båda spelen har dock en röd tråd, vilket följer samma trend som förra krönikan. Spännande och intressanta handlingar gör spelen mycket roligare att spela.
På grund av sommarvärmen har tiden framför krysslådan minskat och därför blev det en blygsam gamerscore den här gången. Just som jag trodde att det skulle bli en enkel match att nå 50 000…

Månadens spel

  • Alan Wake (590 poäng)
  • Red Dead Redemption (150 poäng)
  • You’re in the Movies (40 poäng)
  • Blur (40 poäng)
  • Army of Two (15 poäng)

Gamerscore den 30 juni: 43 010 poäng

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...