Gamerscore 50K: en Pyrrhusseger

Share This Post


Efter att ha tragglat mig igenom två rysligt dåliga spel, Final Fantasy XIII och Iron Man 2, var jag övertygad om en sak: jag hatade min Xbox. Det var inte roligt att spela längre, utan det kändes snarare som en plåga. I synnerhet Final Fantasy XIII, som var som en cancersvulst på min själ. För första gången sedan februari 2009 saknade jag spelglädje. Men så satte jag i Batman: Arkham Asylum i min konsol och det är något som jag inte ångrar.
Batman: Arkham Asylum har allt som jag vill ha från ett spel. Det skapar en immersiv upplevelse och enorm spelglädje genom en välskriven story. Tack vare just detta lyckas det få mig att sjunka in helt i spelet och glömma bort världen omkring mig. För mig är det vad som verkligen gör ett spel bra. Att sedan spelkontrollen genremässigt är perfekt och skapar känslan av att jag faktiskt ÄR Batman är pricken över i:et. Som om inte det vore nog, känns spelet väldigt öppet och låter en att undersöka omgivningen på egna villkor. Jag har inga problem att tala väl om spelet, men vi kan nöja oss med att spelet är bland de bästa som släpptes förra året.
Batman: Arkham Asylum var emellertid inte ensamt om att återställa spelglädjen hos mig. Visserligen hade jag testat BioShock hos en kompis förra månaden, men inte förrän jag satt i min egen fåtölj i ett nedsläckt rum insåg jag hur awesome spelet var. Det fanns en atmosfärisk känsla som kryddades av en intressant story. Berättelsen om maktkampen i Rapture fångade mig helt och höll mig kvar i sitt grepp ända till slutet. Måhända inte lika immersivt som Batman: Arkham Asylum var, men ändå rejält bra.

Så vad är min läxa efter att uthärdat lågkvalitativa spel, som Iron Man 2 och Final Fantasy XIII? Man ska inte spela allt föra att höja sin gamerscore. Först nu förstår jag det: vissa spel dödar spelglädjen helt. De underminerar dina övergripande mål att få ännu högre gamerscore. Vissa spel är helt enkelt inte värda att spela bara för dessa poäng, så jag tackar BioShock och Batman: Arkham Asylum för den insikten (och de 1520 poängen). Nu ska jag nog återvända till Hannah Montana: The Movie och se om jag inte kan få de sista 50 poängen…

Månadens spel

BioShock (905 poäng)
Batman: Arkham Asylum (615 poäng)
Iron Man 2 (300 poäng)
Lips (205 poäng)
Just Cause (150 poäng)
Left 4 Dead (15 poäng)
Gamerscore den 31 maj: 42 165 poäng

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...