Gamerscore 50K: Det bästa av båda världarna!

Share This Post


Jag är en tävlingsinriktad, om än inte skicklig, spelare och har alltid varit det. Min styrka ligger snarare i uthålligheten att utforska spelen till fullo. Lägg till en samlarmani på det så är det lätt att förstå varför jag fastnade för Xbox 360 som konsol. Just det: achievements. Mitt nyårslöfte blev också väldigt enkelt: innan årets slut ska jag ha nått 50 000 poäng. Då året började hade jag strax över 30 000, vilket innebär att jag måste skrapa ihop ytterligare 20 000 – vilket kan översättas till 100% av alla poäng i 20 olika spel. Enkelt? Vi får se, för varje månad rapporterar jag om hur det går.
2010 började på bästa möjliga sätt för en achivementhora. Hur då undrar ni? Jo, med Hannah Montana: The Movie. Det första man bör göra i jakten på achievements är att spela allt man kommer över utan att skämmas. Jag har inga problem med det och med tanke på att jag fick 900 poäng på två dagar tar jag lätt på de tråkningar jag får. Spelet är ett enkelt tidsfördriv och kräver inte allt för mycket koncentration gällande storyn, som i ärlighetens namn faktiskt är svår att hänga med i för de som till och med har sett filmen. Det saknas nu bara två achievements innan spelet är helt klart, men för att få den krävs fyra kontroller (jag har tre) eller att man lyckas med ett moment som kräver antingen tur eller en precis spelkontroll (som spelet saknar).
Det andra spelet som stått för en stor del av månadens poäng är Condemned 2. På många sätt är det raka motsatsen till Hannah Montana då det har en djup story som tagit mig lång tid att spela igenom. Faktum är att jag gladeligen gett mig ut och spelat online, vilket är ytterst ovanligt för att vara mig. Behöver man en anledning till varför achievements bör finnas i ett spel är Condemned 2 onekligen ett av de bättre exemplen: achievements uppmuntrar dig att utforska hela spelet, inte bara en del av det.

De två spelen uppvisar båda varsin sida av det bästa med achievements. Hannah Montana är oerhört enkla poäng som poppar upp med jämna mellanrum, vilket uppmuntrar till vidare spel. Condemned 2 har inte samma höga frekvens, men uppmuntrar istället spelaren till att ständigt söka nya upplevelser. Båda sakerna tycker jag är extremt positiva och visar på två skäl varför jag tycker spelen är roligare med achievements.
För att summera den första månaden blev det sammanlagt 2425 poäng. Det innebär att januari har varit väldigt effektiv och att jag för tillfället ligger rätt bra till för att nå mitt mål. Det känns betryggande med tanke på att jag kommer ha ett hyfsat fullbokat schema under februari och mars. Orosmolnet är Mass Effect 2 och Assassin’s Creed 2 som båda står på mitt spelschema. De kommer sluka mycket tid för mig, men å andra sidan ge mig många achievements och det är definitivt inte fy skam!

Månadens spel

  • Hannah Montana: The Movie (900 poäng)
  • Condemned 2 (790 poäng)
  • Wet (265 poäng)
  • Borderlands (210 poäng)
  • Fairytale Fights (210 poäng)
  • Superman Returns (140 poäng)
  • Vancouver 2010 (65 poäng)
  • Shadowrun (30 poäng)
  • Dragon Age: Origins (25 poäng)

Gamerscore den 24:e januari: 32870 poäng

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...