Farm Frenzy – det stressiga livet på bondgården

Share This Post

Farm Frenzy
Av en slump, när jag klickade runt och letade efter pusselspel på webben, så stötte jag på Farm Frenzy – Pizza Party. Jag var nära att gå vidare utan att testa det, eftersom det inte var den typen av spel som jag var ute efter just då. Men trettio sekunder efter klicket på startknappen var jag helt såld och det blev inte bättre när jag insåg att Farm Frenzy även fanns till iPhone och iPod touch.
I Farm Frenzy är man en bonde med uppgift att driva en farm och få den att gå ihop rent ekonomiskt. Varje bana har sitt eget mål och startvärde, som till en början kan det vara så simpelt att man startar med två ankor, några mynt och uppgiften att få ihop tio ägg. Med tiden blir kraven högre och målen klurigare och du kan inte bara sitta och vänta på att de ska uppfylla sig själva. Spelet blir stundtals hetsigt och det är mycket att klicka på samt många parametrar att balansera: köpa vatten, mata djuren, plocka in varor, sälja varor, uppgradera byggnader med mera. Och som om inte livet på farmen var hårt nog så dimper det ibland ner en och annan arg björn som ställer till problem.
Farm Frenzy
Det är ingen dans på rosor och verkligen ingen lugn och ro att driva en farm. Ett extra stressmoment är att kontrollerna ibland ställer till det när det blir för många klick att hantera. Spelet hänger sig inte, men det svarar inte direkt och detta kan bli enormt frustrerande när man vill att allt ska ske snabbt och helst nyss.
Men trots att kontrollerna inte är helt felfria så är spelet grymt beroendeframkallande och möjligheten att samla medaljer och troféer står för en stor del av drivet till att spela om banor. Det som höjer spelet extra mycket är klurandet som krävs för att hinna uppnå målen inom den tid som är satt för guld- och silvermedalj. Det är inte bara att köra på och hoppas på att allt ska gå bra – ibland kanske det är bättre att tänka helt tvärt om. Kanske är det smartare att börja med att sälja allt man äger för att kunna köpa ett litet får. Det viktigaste är i alla fall att snabbt satsa på rätt sak, uppgradera i rätt ordning samt inte skicka iväg fel varor till försäljning.
Farm Frenzy
Farm Frenzy är nominerat till ”Best Game” i Global Mobile Awards 2010 vilket får mig att hoppas och längta, redan nu, efter att det ska dyka upp fler Farm Frenzy-spel i AppStore i framtiden. Under tiden fortsätter jag spela banor om och om igen, tills jag har lyckats samlat ihop allt och då gjort mig förtjänt av troféernas trofé.
Betyg: 5 av 5

Malin testade version 1.2 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...