Gamerscore 50K: Achievement Unlocked!

Share This Post


Bilden är slående. Det skulle kunna vara jag som satt där och vrålade ut min glädje till världen. Varför? För att jag två månader i förtid nått mitt mål med 50 000 i gamerscore. Inombords hör jag det underbara ljudet av ”achievement unlocked”. Extra roligt, med tanke på att jag trodde jag skulle nå dit först i december.
Å andra sidan har det varit ett bra spelår i år med många bra nya och gamla spel. Det har även släppts mycket bra DLC (som Lair of the Shadow Broker till Mass Effect 2). Mycket spelglädje alltså, men även stunder som inte alltid känts så roliga (återigen hänvisar jag till Iron Man 2).
Så vad var det för spel som slutligen tog mig över gränsen? Med lite fantasi kan man faktiskt säga att jag blev sponsrad för att nå målet. På Sveriges bästa Xbox-forum ville nämligen användaren Mjukbrallan göra sig av med sitt exemplar av King Kong, vilket då hamnade hos mig. Så jag passar på att tacka Mjukbrallan för hans insats att få mig över målsnöret!
Men låt oss stanna vid King Kong en stund. Spelet är ofta ett spel som syns på listor med de som har hög gamerscore. Samtidigt är det inte universellt hatat som Avatar: The Last Airbender. Varför? Skälet är nog så enkelt att det man i King Kong måste spela igenom hela spelet för att få alla achievements, medan du i Avatar inte måste slutföra spelet. Det är med andra ord lite mer status att klara av King Kong.
För mig känns det fortfarande lite märkligt. Jag har betydligt roligare med det sistnämnda spelet än det första. Jag spelar till och med vidare efter att jag fått alla achievements, vilket inte alltid är fallet idag. King Kong däremot skulle jag inte spela igen. Inget ont om spelet, men det har inget som lockar mig en andra gång.

Trots det kommer King Kong ändå alltid ha en plats i min hjärta. Frågan är dock vad jag nu ska göra? Tanken var att jag skulle nå mitt mål i december och därmed avrunda jakten efter ett år. Att höja gränsen känns rätt meningslöst eftersom det inte känns särskilt realistiskt att satsa på nå 60K innan årets slut.
Så vad säger ni läsare? Har ni några bra förslag på vad för utmaningar, som rör gamerscores eller achievements? Skriv dem gärna i kommentarerna.
Månadens spel

  • King Kong (1000 poäng)
  • The Saboteur (290 poäng)
  • Lego Rock Band (240 poäng)
  • Tomb Raider: Legend (210 poäng)
  • Halo: Reach (130 poäng)
  • Blur (70 poäng)
  • Left 4 Dead (60 poäng)
  • Guitar Hero 5 (55 poäng)
  • Bioshock 2 (20 poäng)
  • Band Hero (10 poäng)

Gamerscore den 28:e oktober: 50 080 poäng

Related Posts

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...

VLC Media Player for Windows

VLC Media Player är en mångsidig och kraftfull mediaspelare...