Game Center har en bra bit kvar

Share This Post

Med den senaste uppdateringen av operativsystemet i din iPhone och iPod touch så rullade Apple ut Game Center. Det är App Store-svaret på Xbox Live och PlayStation Network, här ska du bli vän med andra iPhone-gamers och se vem som är grymmast på Flight Control. Bland annat då, så klart.
Fast vänta. Vadå bland annat? I skrivande stund så är Game Center en rätt tunn tjänst. Du kan bli vän med andra spelare (max 500 stycken tydligen) och jämföra resultaten i de spel som har stöd för Game Center. Det torde förvisso bli majoriteten framöver, men just nu är det ett synnerligen tunt utbud i jämförelse med andra spelnätverk i iPhone-världen, såsom OpenFeint och Plus.
På många sätt och vis har Apple just lagt till en funktion som andra redan gör bättre. Förvisso har man en rätt snygg lösning, men det är ändå inte mycket man tillför med Game Center.
Förutom att den är officiell då, ett paraply att knyta ihop spelandet och, på sikt, köra skön matchmaking för att hitta rätt motspelare. Dit ska man, men där är man inte än.
Game Center är gratis och kommer med iOS 4.1-uppdateringen som iTunes säkerligen redan tjatat in på din iPhone eller iPod touch. Dessvärre finns tjänsten inte till iPad ännu, där får vi vänta till novembersläppet av iOS 4.2.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...