3

Game Center har en bra bit kvar

Med den senaste uppdateringen av operativsystemet i din iPhone och iPod touch så rullade Apple ut Game Center. Det är App Store-svaret på Xbox Live och PlayStation Network, här ska du bli vän med andra iPhone-gamers och se vem som är grymmast på Flight Control. Bland annat då, så klart.
Fast vänta. Vadå bland annat? I skrivande stund så är Game Center en rätt tunn tjänst. Du kan bli vän med andra spelare (max 500 stycken tydligen) och jämföra resultaten i de spel som har stöd för Game Center. Det torde förvisso bli majoriteten framöver, men just nu är det ett synnerligen tunt utbud i jämförelse med andra spelnätverk i iPhone-världen, såsom OpenFeint och Plus.
På många sätt och vis har Apple just lagt till en funktion som andra redan gör bättre. Förvisso har man en rätt snygg lösning, men det är ändå inte mycket man tillför med Game Center.
Förutom att den är officiell då, ett paraply att knyta ihop spelandet och, på sikt, köra skön matchmaking för att hitta rätt motspelare. Dit ska man, men där är man inte än.
Game Center är gratis och kommer med iOS 4.1-uppdateringen som iTunes säkerligen redan tjatat in på din iPhone eller iPod touch. Dessvärre finns tjänsten inte till iPad ännu, där får vi vänta till novembersläppet av iOS 4.2.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer

  1. Jag hade då hoppats på att GameCenter skulle göra det möjligt att spela online mot varandra i realtid. Hur kul hade det inte varit att lira multiplayer Flight Control över nätet?
    Att jämföra resultat gör OpenFeint och Plus redan bra som du skriver.

  2. Matchmaking har nämnts tidigare, så det kommer säkert, men kräver att spelen har löst själva tekniken. Att inte ha några schysta showcasespel från början är lite tunt måste jag säga, men så är Apple inga spelutvecklare heller. Kanske läge för dem att köpa Zynga eller liknande?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.