Fredagsappen: New Star Soccer

Share This Post


Den här fredagens app är busenkla New Star Soccer, ett fotbollsspel för vem som helst. För även om du avskyr sporten i allmänhet är det riktigt svårt att tycka illa om det här. Tror jag.
New Star Soccer är inte som andra. Här gäller det endast att göra mål utifrån förutbestämda premisser. Ett skott är det som gäller, och då ska man skjuta bollen förbi eventuella försvarare, ha med väder och vind i beräkningarna och till slut placera bollen så väl att målvakten inte når den.
Det kanske låter komplicerat, men här passar det bättre än någonsin med den gamla klyschan ”lätt att förstå, svårt att bemästra”. Eller hur det nu är man säger.
Dra med fingret för att ange skjutriktning och styrka, sedan växlar bilden till en stor boll som antingen ligger still eller kommer rullandes/flygandes på något sätt. Därefter gäller det att trycka på rätt ställe på bollen för att få den att flyga precis som man själv vill. Vi kan skruva, lobba, dra på en möschare eller bara tåfjutta.
Varje omgång inleds enkelt, men det blir snabbt svårare och svårare och det dröjer inte särskilt länge innan missarna börjar trilla in, en efter en. Tre försök har man på sig, sedan får man börja om från början. Och det gäller så klart att göra så många mål som möjligt.

Arkadläget är dessutom gratis, och räcker länge. Vill man betala en sjukrona eller två finns det bland annat ett karriärläge att hämta hem, men undertecknad roas fortfarande av den fina nollkronan som hittills spenderats på New Star Soccer.
Helt enkelt svinkul och svårt att lägga ifrån sig, oavsett hur många gånger man börjar om. Testa du med, och om du inte orkar hämta din iOS-pryl kan du även spela det fritt på webben.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...