Final Fantasy XIII till Xbox 360 i Japan!

Share This Post


Final Fantasy XIII var en enorm titel för såväl Square Enix som Sony. Spelet skulle bli helt fantastiskt, och Sony skulle kunna visa upp det som sitt stora trumfkort på diverse spelmässor. Men som vi vet blev det inte riktigt så, och nu ser Square Enix ut att ändra sig igen.
Det första som hände var att Microsoft la näsan i blöt, och vips så var spelet på väg till både PlayStation 3 och Xbox 360. Dock fick Sony behålla exklusiviteten i hemlandet, där spelet endast skulle släppas till PlayStation 3. Så var det, så blev det. Tills nu!
Square Enix har nämligen uppdaterat spelets officiella hemsida där de avslöjar att spelet är satt att släppas till Xbox 360 i Japan den 16 december i år, i princip ett år efter den japanska releasen av PlayStation 3-versionen. Utgåvan kallas Final Fantasy XIII Ultimate Hits International och kommer likt andra ”internationella” utgåvor av tidigare Final Fantasy-spel att få engelska röster, samt en lättare svårighetsgrad. Till den första upplagan medföljer även en illustrationsbok, lite tidigare osett material samt en novell.
Ultimate Hits International har fått priset ¥4 980, vilket motsvarar ungefär 450 kronor, och det kan sättas i jämförelse med PlayStation 3-versionen som fortfarande har ett rekommenderat pris på ¥9 240, något som i svenska riksdaler blir dryga 830. Dock ska man veta att spelet numera finns att köpa på de flesta ställen till kraftigt rabatterade priser.
Med facit i hand kan vi alltså konstatera att överraskningarna var många, och att fler kanske är att vänta nu när spelets producent, Yoshinori Kitase, förklarar draget så här.

”Vi ser att det är väldigt många Xbox 360-ägare i hela världen, och många människor i Japan som inte äger något annat än en 360!”

Det där bör man ju ta med en nypa salt, åtminstone det sistnämnda, men är det nu man börjar undra exakt hur exklusivt Final Fantasy XIII Versus kommer att bli? Spelet som endast ska släppas till PlayStation 3, vad det är sagt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...