Nutopia

Fem appar: Johan Dahlströms iPad

Att hitta guldkornen i appkakan är inte alltid så lätt. Därför drar vi igång en serie poster där vi låter läsarna berätta om vilka appar de använder. En läsare, en iPryl, fem appar – först ut är Johan Dahlström som har haft sin iPad ett bra tag. Han bjuder på fem appar som du definitivt borde ta en titt på.

Pulse [Gratis • App Store]
I Pulse samlar du dina RSS-baserade nyhetsflöden. Det var inte en tillfällighet att Steve Jobs visade upp denna RSS-läsare som ett exempel på hur vackra och lätthanterade iPad appar kan vara.
WeatherPro [15 kr • App Store]
En väderapp som inte bara ger dig tillgång till all världens väder utan även prognoser, animerade satellitbilder och animerade radarbilder. Den bästa väderappen jag provat!
Star Walk [38 kr • App Store]
Denna astronomiapp visar himlakropparna som finns i den riktning du håller din iPad. Star Walk utnyttjar iPadens inbyggda sensorer för att ge en unik upplevelse. Detta är en fascinerande uppvisning av iPadens möjligheter.

Flight Control HD [38 kr • App Store]
Spelet som vi känner till från iPhone har fått en storebror i sin version för iPad. iPadens större format ger detta, redan klassiska spel, en ny dimension!
Twitter [Gratis • App Store]
Det finns många appar för att hantera sitt twitterflöde men detta är den Twitters egna app som faktiskt är riktigt bra.