Nutopia

Fem appar: Johan Dahlströms iPad

Att hitta guldkornen i appkakan är inte alltid så lätt. Därför drar vi igång en serie poster där vi låter läsarna berätta om vilka appar de använder. En läsare, en iPryl, fem appar – först ut är Johan Dahlström som har haft sin iPad ett bra tag. Han bjuder på fem appar som du definitivt borde ta en titt på.

Pulse [Gratis • App Store]
I Pulse samlar du dina RSS-baserade nyhetsflöden. Det var inte en tillfällighet att Steve Jobs visade upp denna RSS-läsare som ett exempel på hur vackra och lätthanterade iPad appar kan vara.
WeatherPro [15 kr • App Store]
En väderapp som inte bara ger dig tillgång till all världens väder utan även prognoser, animerade satellitbilder och animerade radarbilder. Den bästa väderappen jag provat!
Star Walk [38 kr • App Store]
Denna astronomiapp visar himlakropparna som finns i den riktning du håller din iPad. Star Walk utnyttjar iPadens inbyggda sensorer för att ge en unik upplevelse. Detta är en fascinerande uppvisning av iPadens möjligheter.

Flight Control HD [38 kr • App Store]
Spelet som vi känner till från iPhone har fått en storebror i sin version för iPad. iPadens större format ger detta, redan klassiska spel, en ny dimension!
Twitter [Gratis • App Store]
Det finns många appar för att hantera sitt twitterflöde men detta är den Twitters egna app som faktiskt är riktigt bra.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer