Facebook och Twitter samt mediabutik kommer till Xbox 360

Share This Post

Min första tanken när jag läste om Facebook till Xbox 360 var att det i och för sig skulle vara rätt trevligt om 360:n automatiskt uppdaterade min Facebookstatus. Sen kom jag på att det redan finns applikationer som fixar det. Jaha. Måttligt rolig nyhet alltså. Men nu ser det faktiskt ut att bli mycket bättre än så.
Efter uppdateringen den 17 november kommer 360:n klara av att magiskt uppdatera din status och skryta för dina vänner om vilket spel du spelar eller vilken film du tittar på just nu, utan att du själv behöver lägga till någon speciell applikation på Facebook. Genom den nya funktionen som låter dig ta skärmdumpar av det du spelar kan du gör dina kompisar lite extra avundsjuka. Förutom det kommer man även kunna hålla koll på sina vänners bilder, statusuppdateringar och nyhetsflöden, samt lägga till dem som vänner på Xbox 360 om de har Live-konton.

Twitter kommer också att komma till Xbox 360. Logga in på ditt Twitter-konto och kolla twitterflödet, twittra och följ konversationer är några av sakerna man kommer kunna göra direkt via 360:n.

Musiktjänsten LastFM dog för mig när Spotify kom. Inte för att LastFM är en dålig tjänst, utan för att ja… Spotify helt enkelt är bättre. Men nu finns det kanske en anledning till att leta reda på det där LastFM-kontot igen, eftersom Xbox 360:n får stöd för tjänsten. Dock är det oklart om denna uppdatering kommer till oss i Sverige, men jag hoppas verkligen det.

Säkert är i alla fall att musik av annat slag kommer med uppdateringen. En speciell musikbutik kommer att dyka upp på Xbox Live där alla nedladdningsbara tillägg av nya låtar till musikspel kommer att finnas. Så har du ett helt gäng med musikspel hemma som till exempel Lips, Band Hero eller Rock Band så finns det snart ett enkelt sätt att hålla koll på alla nya låtar som släpps.
Och om du fortfarande sitter och surar för att du är en av de som vågat vägra Facebook, hatar Twitter eller tycker att musikspel är töntigt så kanske du i alla fall gillar film. Då kanske du också kan glädjas av den här uppdateringen, för med filmbutiken – Zune Video Marketplace – kommer du kunna titta på strömmande film i full HD.
Så den 17 november är det bara att starta 360:n och koppla upp dig så blir du påtvingad den nya uppdateringen automatiskt.
Använder du Twitter eller hänger på Facebook? Då borde du följa oss på vårt twitterkonto och vår fansida på Facebook.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...