Nutopia

Streckgubbarna gör upp i Stick-Fu

Stick-Fu är ett av de där spelen man vill älska. Dels för att det kostar futtiga sju spänn, och dels för att det är ett gå och slå-lir med streckgubbar. Just det, streckgubbarna invaderar och du är lösningen. Hamra på knappar, mata upp till en ordentlig kombo och blås iväg en specialattack. Nej, kontrollen är inte bäst, men den fungerar, och du kan till och med göra undanmanövrer med dubbeltapping åt endera hållet. Inte heller är Stick-Fu särskilt omväxlande, ett par olika bakgrunder och streckgubbar i olika färger är vad som bjuds. Och just det, bossen på varje bana är en större streckgubbe som tål mer stryk och slår lite hårdare.
Vad kan man säga? Stick-Fu är simpelt, välanimerat och humor rent konceptuellt. Det räcker för att motivera ett köp, sju kronor som sagt och det är ju ingenting, men det är inte ett av de där spelen du återkommer till gång på gång. Kanske aldrig, faktiskt – därav betyget.
Betyg: 2 av 5

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

Kommentarer