Nutopia

Facebook-spel är inget för Bioware


Sociala spel blir en allt vanligare syn när ett nytt spel ska lanseras. Ett exempel på den trenden var Project Legacy inför Assassin’s Creed: Brotherhood. Där lyckades man länka samman de två spelen på ett fördelaktigt sätt. Genom att spela Project Legacy låste man upp saker i Assassin’s Creed: Brotherhood. Facebook-spelet blev helt enkelt en hype för det kommande spelet, men det tog inte slut där. Efteråt kunde man använda Facebook för att träna sina lönnmördare fortare än i spelet. Ubisoft gjorde det mesta rätt i hur de lanserade sina två spel. Bioware har tyvärr inte riktigt greppat det där ännu.
De slog på stora trumman att Dragon Age: Legends var på gång innan Dragon Age 2 släpptes. Det skulle vara ett massivt rollspel som spelades på Facebook och de som spelade igenom det skulle få exklusiva föremål till Dragon Age 2. Så långt var de på rätt spår. Allt lät bra. Men där Ubisoft använde Project Legacy för att skapa hype kring sitt kommande spel, misslyckades Bioware rejält. Vad hände? Dragon Age 2 släpptes innan Facebook-spelet kom ur betan. Man misslyckades med andra ord att bygga ett sug inför sitt kommande spelsläpp och missar därmed en potetiell extra målgrupp. För det fanns många som var sugna på Dragon Age 2 och ville ha något att tugga på innan spelsläppet, men som efteråt inte alls bryr sig om ett Facebook-spel.
Visserligen kanske Bioware hoppas på att fånga den stora skara av Facebook-spelare som finns, men då behövs nog något bättre än ett glorifierat Dragon Age: Journeys (som är precis lika trist, men större). Spelet kan hittas här om du vill se om det här är något för dig!

Kommentarer

2 svar till “Facebook-spel är inget för Bioware”

 1. Mr. M skriver:

  Jag tycker Dragon Age: Legends är mycket underhållande. Det var längesen jag spelade ett turbaserat ”rpg”, men det var lätt att komma in i.
  Naturligtvis kunde det vara bättre, speciellt när det gäller uppdrag/story, men det är inget som hindrar mig från att rekommendera det till andra.
  Det enda jag har att klaga på är längden på spelet för tillfället och att de inte har ett ordentligt lootsystem än (man får bara skräp känns det som, även om det är höga level requirements ibland).
  Jag missade Assassin’s Creed helt och hållet då jag var sen in på Facebook, så tack för tipset. 😉

 2. Robert Jonsson skriver:

  Så lite så. Project: Legacy tyckte jag för övrigt var riktigt skojigt då man fick läsa små historier, så det kändes lite som en lättsam roman. ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.