E3: De första Kinect-spelen

Sex spel är kända efter Microsofts Project Natal-event i natt, där Natal fick namnet Kinect. Gissningsvis får vi veta väldigt mycket mer under företagets presskonferens senare, samt under E3 förstås, men lite är känt redan nu, via diverse bloggar, tweets och annat. Så låt oss se allt det här som rykten och lagom opålitligt så länge…

  • Kinectimals är ett sorts tamagotchilir där du umgås med 20+ djur. Tänk Nintendogs fast framför teven.
  • Kinect Joyride är känt sedan tidigare, men har blivit ett Kinect-lir nu. Lättsam racing där man styr genom att hålla händerna framför sig som om man hade en ratt, och gasar samt bromsar genom att luta sig fram och tillbaka.
  • Kinect Sports låter som en Wii Sports-klon. Bowling (så klart), boxning, strandvolleyboll, bordtennis, friidrottsgrenar och fotboll ska kunna spelas, med tillhörande viftande förstås.
  • Kinect Adventures är något form av vildmarkssportspel där man ska kunna åka forsränning och vara upp till fyra spelare samtidigt.
  • Dance Central utvecklas av MTV Games och beskrivs som So You Think You Can Dance i vardagsrummet. Kan bli hur stort som helst.
  • Ett än så länge namnlöst Star Wars-spel har utannonserats.
  • Kinect-spel med Disney-karaktärer har utlovats.

Apropå Star Wars-spelet så är det förstås potentiellt häftigt, någon smygfilmade det här från Kinect-showen med Cirque du Soleil tidigare.

Jag är försiktigt optimistisk till just Star Wars-liret, men förhåller mig skeptisk. När Wii kom så hoppades vi på häftiga ljussabelsdueller, blir det en besvikelse till tro?
Räkna med mer om Kinect och dess spel från E3 och Microsofts kommande presskonferens som sagt.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

  1. Dock är väl inte Wii känt för att ha de senaste och häftigaste actionspelen utan mer familjespel som passar alla. Tror detta är ett medvetet val av Nintendo. Microsoft behöver inte köra samma spår. Hoppas, hoppas!

  2. Förvisso, men det var förhoppningen från början för många – att äntligen få ett grymt Star Wars-lir där du fick svinga ljussabel. Nu verkar tyvärr Kinect lanseras med en hel del Wii-riktade pungsparkar snarare än häftiga actionspel, så jag är lite mindre hoppfull nu, efter Microsofts presskonferens, än jag var innan den började.

  3. StarWars previewen ser ut att vara inspelad i förväg, tittar ni noga kommer ni att se att figuren i spelet drar fram armen för att ta fram sitt vapen innan personen som skall styra karaktären. Väldigt B måste jag säga, men jag ser fram emot releasen av Kinect, hoppas dock på att det kommer att komma lite spel som inte är så ”gulligulliga”.. =/