E-boksförlag lägger ned när Apple gapar efter för mycket

Share This Post


För vissa som gillar att läsa böcker på sina iOS-maskiner kan bråda dagar vara att vänta. Det är BeamItDown Software som nu utannonserat att man från och med 1 juni i år upphör med försäljning av e-böcker och kommer ej längre att fortsätta utveckla deras app iFlow Reader. Och de skyller allting på Apple, som tydligen är lite för giriga.
Med Apples regler om att roffa åt sig 30% av företagens inkomster via in-app-köp har BeamItDown Software helt enkelt inte råd att driva sin business vidare. De tvingas, som det är nu, att sälja böcker till förlust, något vem som helst inser inte är hållbart i längden.
BeamItDown anser att Apple helt enkelt ”dödat” företaget genom att ändra reglerna hipp som happ, och efter att ha spenderat ca 18 månader med att framställa appen samt investerat miljontals kronor kontant i projektet så kan man förstå att de känner sig en aning bedragna.
Philip Huber på BeamItDown kommenterar det själv, i en mening ni är fria att översätta på egen hand:

”They screwed us!”

Appen iFlow Reader kommer alltså att sluta stödjas, och företaget kommer även att stänga ned sin sajt (där man också hittar information ifall man köpt böcker som man vill behålla).
Är detta början på slutet för e-böcker på iOS-maskiner, eller var det bara BeamItDown Software som inte hade marginalerna på sin sida?

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...