1

Doom II RPG – steg för steg fungerar det med


Efter att första Doom-spelet fick en mobil behandling och hamnade på AppStore kändes det definitivt mer rätt än oväntat att Doom II också dök upp, men frågan är om rollspelsvarianten av det är mer oväntad än rätt?
Borta är kontrollen och realtidsspelandet från Doom, istället får vi ett turbaserat rollspel där man masar sig framåt med ett styrkors, ett steg i taget. Vid möten med fiender turas man helt sonika om att attackera. Du slår, fienden slår. Påfyllning av hälsa och utrustning sker via menyer, så man får vara uppmärksam på sin status när det börjar hetta till.
Kortare dialoger mellan olika medmänniskor och läsbara loggar i alla de otal datorpaneler man stöter på ger en story, om än precis så tunn man kunnat vänta sig. Men förvånansvärt kul är det i alla fall.
Betyg: 4 av 5

Rickard testade version 1.0 • Köp från AppStore

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer

  1. Spelade Doom rpg på min gamla SE W800i, var väl ett java spel. Riktigt roligt var det.
    Likt Wolfenstein RPG fast Doom RPG var bättre. Eller kanske det var för att man inte hade några som helst krav på mobilspel 3-4 år sen.
    Det får bli ett köp och hoppas på det bästa

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.