Cows in Space – en kosmisk snabbfix

Share This Post

Jag läser på App Store att på grund av en misslyckad galaktisk insats har Jordens alla kor hamnat i rymden där de svävar omkring helt utan mål inkapslade i luftbubblor. Ni förstår ju redan här vilka häftiga möjligheter man har utifrån något sådant, men eftersom det är Swedish Game Development AB som ligger bakom spelet, och då det ingår i Donut Games-serien, kan vi med en gång sluta fantisera. Men inte för att det på något sätt är dåligt.
De flesta av oss är väl idag väl bevandrade med Donut Games-spelen. Det är enkla, på gränsen till banala, kreationer som lockar med sitt låga pris och beroendeframkallande upplägg. Cows in Space är absolut ingen trendbrytare, och bra är väl kanske det?
Allting är uppdelat i banor där varje bana består av en skärm. Här finns det ett antal kossor i bubblor som man ska guida till lika stora bubblor, eller bollar, innehållandes en stjärna. Först då teleporteras de råmande nötkreaturen säkert tillbaka till hemplaneten Tellus. Till vår hjälp har vi ett rymdskepp som vi har kontrollen över. Detta är utrustat med tre stycken tuggummiliknande bollar som kan skjutas iväg för att så att säga spela biljard med kossorna, stjärnorna eller de elaka hinder som finns. Elaka hinder ja. Det finns så klart farliga bubblor, prydda av dödskallar, som omedelbart förintar de stackars kossorna vid kontakt, så se upp. Ytterligare hinder kan bland annat bestå av statiska cirklar som man ibland måste pressa bollarna mellan, så pricksäkerhet kan vara av yttersta vikt för framgång i Cows in Space.

Tyvärr är det också pricksäkerheten som ställer till det lite för spelet. Rymdskeppet man kontrollerar, som rör sig åt höger och vänster i nederkant av skärmen, är lite väl känsligt. När man ställer in siktet så precis som det bara går, så har farkosten en tendens att hoppa till lite när man sedan släpper fingret. Irriterande, och stör flytet lite grann.
Överlag är Cows in Space en lika snabb fix som man kunde ha väntat sig av Donut Games. Raka rör helt enkelt, och något som passar de flesta som bara vill roa sig lite för stunden.
Betyg: 3 av 5

Related Posts

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...

VLC Media Player for Windows

VLC Media Player är en mångsidig och kraftfull mediaspelare...