ContrLive – angående kloner på App Store

Share This Post


Igår skrev vi några rader om hur Apple rensar upp bland oförskämda kloner på App Store. Det var i första hand ryssen Anton Sinelnikovs appar som Plants vs. Zombie, Tiny Birds, Angry Ninja Birds med mera som fått sig en avhyvling, men idag ser vi något helt annat. Det nya är inte kloner, det är att kopiera spelen som de är. Och jag undrar, hur länge får Han Qiangs ContrLive (alltså Contra) ligga kvar på App Store innan Konami vidtar åtgärder?
Jag upptäckte spelet tidigare idag. Det var mer eller mindre helt nytt. Försäljningsargumentet är att man ska återuppleva ett av de mest klassiska actionspelen sedan 1987, och ContrLive är, jag citerar:

The deadless version.

Sick for childhood memories.

More levels of the classic game.

De två första må förvisso irritera smilbanden i truten på oss, men det är den sista punkten jag på riktigt hakar upp mig på. Det tog mig 7 minuter och 26 sekunder att klara spelet. Exakt. Jag skulle bara testa det som hastigast för att sedan skynda mig ut och handla. Men där blev jag ståendes, i drygt sju minuter alltså. För ContrLive är inte längre än så.
På ett nätforum beskrev jag tidigare spelet som så här:

Värdelösa kontroller, bara tre banor, oändligt med liv, kan inte skjuta nedåt, kan falla genom marken, hopp- och skjutknapparna är omvända, musiken är ett skämt. Men ändå, underbart!

Köp inte det här för en äkta Contra-upplevelse. Köp inte det här för att över huvud taget njuta av ett bra actionspel. Köp däremot det här innan det försvinner från App Store om du vill vara garanterad ett skrattframkallande skitäventyr.
Finns i skrivande stund här och nu, för 7 kronor.

UPPDATERING: När jag inte trodde det kunde bli värre hittar jag, vad jag tror, exakt samma spel en gång till, fast under namnet Contr2BrothersAll. Och detta har legat ute sedan maj 2011. När kommer trean, eller finns den redan också kanske?
UPPDATERING 2: Det har släppts ett otal versioner av samma spel, med små detaljändringar som antal liv och liknande. Dessa, som jag funnit hittills, heter ContrLive, Contr2BrothersAll, Contr2Brothers, AdvancedContr, HDL, aSickForGame och iSuperYouKnow. Det finns även andra spel från samma person som släppts flera gånger om. Jag tror bestämt Apple skulle vara intresserade av att titta närmare på det här.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...