ChuChu Rocket – gammalt guld

Share This Post

I slutet av förra millenniet någon gång, eller 1998 för att vara mer exakt, släppte spelhuset Sega sin sista konsol på marknaden. Det var ett desperat försök att vara först och värst, men med obefintlig marknadsföring och ett föga imponerande stöd från utvecklarstudior var fiaskot ett faktum. Dock hann maskinen faktiskt få ett antal riktigt intressanta och spelvärda titlar, där ett av spelen var ChuChu Rocket. Ett simpelt pusselspel utan flashig grafik. Nu får det nytt liv på iPhone.
Kort beskrivet kan man säga att det är en enkel katt och råtta-lek med twist. Det gäller att guida en grupp möss, eller vad det nu är, i säkerhet undan katterna, eller vad det nu är, och få in alla i en väl utplacerad rymdraket utan att man förlorar ens en enda liten mus. Både mössen och katterna rör sig av sig själva när man startar varje bana, men till vårt förfogande har vi ett förutbestämt antal pilar i olika riktningar som kan och ska placeras ut på exakt rätt ställen. När mössen, eller katterna, sedan går över pilarna följer de dess riktning, och man ska på så sätt leda dem hela vägen fram till den väntande raketen. Kommer en katt i vägen är det kört, eller om katterna tar sig till raketen först. Det finns även otäcka hål att hålla sig ifrån, eller locka ned katterna i med en välriktad pil.
Nog för att spelet sällan blir riktigt utmanande, men det var fräscht att få börja direkt med lite hjärngympa istället för att, som många andra pusselspel idag, bränna igenom ett tiotal lär mig-banor som knappt en bebis skulle ha problem med. Spelet är som sagt ganska enkelt, och efter ett femtiotal banor har jag bara kört fast en enda gång, men då körde jag fast rejält. Funderade på att söka hjälp utifrån efter att ha spenderat nästan en hel dag med att stirra på samma pussel, men bet ihop och lyckades till slut lösa kalaset. Vilken känsla.

ChuChu Rocket är onekligen ett underhållande spel och riktigt trevligt på iPhone. Det är lättkontrollerat, man sveper bara med fingrarna för att placera ut pilarna, och lider av det numera alltför vanliga bara en gång till-syndromet. Man spelar gärna lite mer än bestämt, men kul är väl det? Spelet finns även till iPad och innehåller ett flerspelarläge för upp till fyra spelare.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...