Arkiv för Dreamcast

Half-Life: Dreamcast på PC

Rickard Olsson


En av spelhistoriens största milstolpar var och är Valves Half-Life. Ett spel som, på tiden på det begav sig, även var på väg till Segas numera utrotade Dreamcast. I ett nästan helt färdigställt skick ströks dock spelet helt plötsligt från släpplistorna, och hela projektet, allt material ihop med alla arbetstimmar, kastades i papperskorgen. Nästan. Det som kunde ha blivit ”det som aldrig blev”, blev istället verklighet då koden läckte ut på nätet. Ni som inte kunde provspela det själva på Dreamcast får nu chansen igen i form av PC-modden Half-Life: Dreamcast. (mer…)

1999 släpptes fajtingspelet Soulcalibur till Dreamcast, ett spel som nu är aktuellt igen, fast till iOS. Namco Bandais Carlson Choi säger att första Soulcalibur släpps till iPhone och iPad ”snart”.

ChuChu Rocket – gammalt guld

Rickard Olsson

I slutet av förra millenniet någon gång, eller 1998 för att vara mer exakt, släppte spelhuset Sega sin sista konsol på marknaden. Det var ett desperat försök att vara först och värst, men med obefintlig marknadsföring och ett föga imponerande stöd från utvecklarstudior var fiaskot ett faktum. Dock hann maskinen faktiskt få ett antal riktigt intressanta och spelvärda titlar, där ett av spelen var ChuChu Rocket. Ett simpelt pusselspel utan flashig grafik. Nu får det nytt liv på iPhone. (mer…)