Apple ser dig via iPhone

Share This Post


Du trodde du hade ett eget liv, obevakad och fri? Glöm det, i alla fall om du äger en iPhone. Det har på senare tid blivit mer uppmärksammat att iPhone loggar dina platser, komplett med tidsstämplar, utan att påtala detta för användaren. Dessa uppgifter synkroniseras sedan med dina datorer som du kopplar iPhonen till och vips bär du runt på möjligen privat reseinformation på flera ställen, utan att du har en susning om det. Information som vilken datakunnig person som helst kan komma åt och använda till vem vet vad.
Joakim Jardenbergs blogg kan man läsa mer om hur illa det faktiskt kan vara i realiteten. Visst är det kanske inget som drabbar gemene man, men att det över huvud taget sparas sådan här detaljerad information utan att användaren informeras, och som sedan förs över till andra plattformar vid synkronisering är högst anmärkningsvärt.
Varför, Apple?
Med open-source-appen iPhone Tracker kan man dock på ett enkelt sätt skåda de filer som loggar din resa. Du kan även läsa mer om förfarande under deras enkla FAQ.
Så vad göra? För er som har jailbreakade enheter kan man nu köra Ryan Petrichs app untrackerd som finns tillgänglig via Cydias jailbreakaffär. Övriga gör bäst i att lämna telefonen hemma när superhemliga agentuppdrag ska utföras.
Eller något annat som ingen annan har ett skit med att göra!

Related Posts

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...