Arkiv för jailbreak

Blutrol för iPad-ägare med arkadbehov

Rickard Olsson

Blutrol är en applikation som hjälper till att konfigurera iCade med iPad i spel som endast har på-skärmen-kontroller. Videon nedan visar Street Fighter IV: Volt och hur man löser styrningen med just Blutrol. Det går, som synes, men det blir ändå en mindre process av det hela. Och förutom att Blutrol kostar pengar ($7) krävs det också att din iPad är jailbreakad eftersom appen köpes på Cydia Store. Mycket krångel, kan tyckas. Avgör själv om det är värt det.

Apple ser dig via iPhone

Rickard Olsson


Du trodde du hade ett eget liv, obevakad och fri? Glöm det, i alla fall om du äger en iPhone. Det har på senare tid blivit mer uppmärksammat att iPhone loggar dina platser, komplett med tidsstämplar, utan att påtala detta för användaren. Dessa uppgifter synkroniseras sedan med dina datorer som du kopplar iPhonen till och vips bär du runt på möjligen privat reseinformation på flera ställen, utan att du har en susning om det. Information som vilken datakunnig person som helst kan komma åt och använda till vem vet vad. (mer…)

Grönt gift låser upp din iPryl

Thord D. Hedengren


Vill du jailbreaka din iPhone, iPod touch eller iPad? Då heter den senaste lösningen greenp0ison och är ett enkelt program du kör på din Mac-, Windows- eller Linux-burk med iPrylen inkopplad. Snabbt, enkelt och stabilt enligt rapporterna. Undertecknad har faktiskt inte testat just den här jailbreakmetoden, men allt tyder på att den fungerar finfint.