Nutopia

The Elder Scrolls V: Skyrim utannonserat – kommer 2011

Det här är stort, mycket stort. Bethesda har utannonserat The Elder Scrolls V: Skyrim, en direkt uppföljare till supersuccén Oblivion. Spelet utspelar sig uppenbarligen i Skyrim och allt pekar förstås på att det kommer bli episkt värre. Några format är ännu inte kända, men Xbox 360, PlayStation 3 och PC kan man nog förvänta sig.

Så när kommer spelet?

Teasertrailern på nylanserade elderscrolls.com säger allt.

Vi får nog se många spelsläpp/händelser den 11 november 2011 tror jag, men på spelfronten undrar jag om något kan matcha det här.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå – bland mycket annat!

Kommentarer

 • Pingback: The Elder Scrolls V: Skyrim utannonserat – megapepp!()

 • Mass Effect 3 skulle lätt matcha skiten ur det här, men roligt att äntligen få ett saftigt RPG att bita igen. Hoppas det dock är bättre än Oblivion, som var sådär. Dålig grafik, standardstorys och röstskådespel som var under all kritik. Lägg till massa buggar och så kan man summera att det inte var en höjdare.

 • David Wikström

  Jag tror snarare att det kommer bli tvärtom. Oblivion är ett mästerverk rakt igenom, det märkte jag redan vid huvudmenyn med “IV”.
  Det kommer bli svårt att toppa, men jag har fullt förtroende för att det kommer bli ett riktigt grymt spel.

 • Vad får dig att tycka att det är ett mästerverk, David? Jag är nyfiken. Jag spelade det på krysslådan först för ett år sedan och det var långt ifrån någon höjdare. Grafiken var vedervärdig, vilket kändes ironiskt med tanke på det var en av sakerna de skröt med på omslaget. Storyn var ganska standard och inget märkvärdigt. Om någon säger röstskådespelandet var bra eller varierat så blir jag mörkrädd.

  Den enda egentliga kvalité som jag minns var den enormt stora öppna världen. Men i övrigt? Inte mycket. Så alla Oblivion-fans får gärna upplysa mig vad ni ser i spelet?

 • Anon

  Robert, TES IV Oblivion kom ut 2006, självklart är grafik motorn ut daterad, men jag tycker själv att grafiken är relativt bra på max upplösning om man kör på PC.
  Oblivion kör också med Gamebryo vilket helt klart är en utav de sämre och buggade grafik-motorerna inom spel.
  Gamebryo har använts inom Bethesda sedan Morrowind fram till New Vegas (fallout)
  Men TES V Skyrim Ska använda sig av en helt ny utvecklad grafik motor vilket föqrmodligen får spelet att se vackrare ut än tidigare spel i serien.

  Och angående mass effect… så vet jag knappt om man kan kalla 2an ett RPG längre… 1an var på gränsen, 2an är så casualizerat att det mer är ett third-person shooter med magi-liknande abilities.

  Skyrim blir GOTY, just sayin’

 • Värt att säga är att jag inte spelar på PC, utan spelar på Xboxen och det bådar väl inte riktigt för ett bättre utseende direkt. Jag hade faktiskt inte påpekat utseendet alls om det inte på fodralet hade stått saker som “snyggaste spelet någonsin”, “belönat för sin snygghet” och liknande. Utseendet spelar generellt väldigt liten roll för mig.

  Viktigare för mig är storyn och röstskådespeleriet – och där kunde inte Oblivion erbjuda mig någon höjdarupplevelse. Bethesda kan bättre – Fallout 3 hade en mer solid story, så man får hoppas att de har blivit bättre med åren och fixar felen med Oblivion rejält. Tror jag det? Jodå.

  Och blir det GOTY? Kanske, men precis som med Oscars så är det inget annat än politik som spelar roll där. :P

 • mattias sjöberg

  Oblivion är det bästa spelet jag nånsin har spelat. om man kör på pc kan man modda som inihelevete och få spelet se ut som om det är ett 1 år gammalt spel. som t.ex. Quar’s texture pack får spelet se sjukt bra ut och fake HDR och realistic water. utan mods är spelet för mig 5/10 med mods är det en start 10/10! robert ja rekommenderar starkt att du provar spelet på pc.

 • Modsen kan väl inte fixa storyn? ;)

  Men jo, jag har sett mods och liknande till PC-versionen och får erkänna att det då kan se riktigt snyggt ut. Det är nog inte mycket idé för mig att återvända till spelet dock, eftersom jag redan klarat av huvudstoryn + Shivering Isles samt alla guild-uppdrag.

  Jag vet att jag bashar Oblivion, men jag kommer spela Skyrim då det kommer. Kanske inte direkt, men så småningom i alla fall. Vi får för få rollspel till Xboxen.