Nutopia

Youtube får ny design

I dagarna lanserade Youtube en ny, uppdaterad och (enligt dem själva) förbättrad design. Sajten har nu fått ett Google+-liknande utseende med mycket vitt och ljusgrått, samtidigt som den har blivit helt vänsterställd.

Enligt Youtube själva ska det nu vara lättare att hitta det man verkligen letar efter. Spellistor är nu placerade direkt till höger om den videon man tittar på och på motsatta sidan finns det snabbknappar för att komma åt sin egna kanal samt sin senaste sökning. Just möjligheten att komma åt sin senaste sökning utan att behöva gå bakåt i webbläsaren är ett mycket välkommet tillskott, nu är bara frågan om man lyckas bryta sitt invanda mönster och faktiskt börja använda den nya funktionaliteten också!
Prenumerera-knappen, användarnamn och liknande information som tidigare var placerat ovanför videon har nu fått flytta ner ett steg och återfinns nu istället under videon.
I övrigt är det mesta ändå sig likt, man känner sig hemma väldigt snabbt och jag fick till och med känslan ”jaha?! Har det inte sett ut så här hela tiden?” för en kort stund. Det är ingen världsrevolutionerande uppdatering, snarare en anpassning till Googles nuvarande grafiska stil. Och tja, det funkar.
Läs även: YouTube på din iPad

Kommentarer

3 svar till “Youtube får ny design”

  1. Rickard Olsson skriver:

    Tack för att man inte längre kan sortera efter senast upplagda. Google är bra på att gimpa sin skit nu för tiden.
    Finns däremot funktionen kvar tar jag tacksamt emot upplysningar om var/hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.