Vi tar avstånd från spelmässan Gamex

Share This Post

Det här är lite speciellt. Spelmässan Gamex, som lanserades ganska lyckat förra året och nu har en hel del intressanta inslag för konsumenter, har bestämt sig för att i sista stund neka Piratpartiet sin betalda monter. Motiveringen är luddig, så här säger Kistamässans Björn Wengse till SVT:

Det stämmer att Piratpartiet inte kommer att ställa ut på Gamex. Vad vi upptäckt är att Piratpartiet kan misstänkas bryta mot vår paragraf där vi vädjar till utställare att inte ägna sig åt propaganda. Syftet med mässan att att stimulera till gaming, spel, och vi befarar att Piratpartiet skulle kunna motverka detta syfte.

Naturligtvis är det fildelningsfrågan som spökar, och naturligtvis handlar det om en väldigt speciell sits för arrangören. Gamex är möjlig tack vare utställarna – alltså företag som Nintendo, Microsoft och Sony – och dessa anser sig drabbade av fildelning och piratkopiering. 
Än så länge är vi med. Jag tycker helt ärligt inte att ett politiskt parti har på Gamex att göra, och tycker mässan gör helt rätt som utesluter dem – men inte dagen innan, och inte efter att ha sålt in en monter!
Det blir dock värre. SSU tillåts närvara på mässan, för de har tydligen lovat att inte ”ifrågasätta hur man spelar dataspel”.
Obekväma åsikter är med andra ord inte välkomna på Gamex.
Det är vår sorti, för hur mycket jag än vill att en svensk spelmässa ska fungera så är det här demokratiskt vidrigt. Eftersom Nutopia är ackrediterad bloggpartner så skickar jag följande mejl till arrangörerna, med begäran att vår logotype tas bort från Gamex hemsida (som inte får fler länkar av oss) snarast möjligt.

Hej,
Vår sajt Nutopia är listad som bloggpartner för Gamex. Då vi finner ert agerande rörande portningen av Piratpartiet oförenlig med grundläggande demokratiska värderingar vill vi bli borttagna från er webbplats snarast möjligt. Hur ni kan välja att porta ett parti men tillåta ett annat är för oss obegripligt, och vi hoppas att ni lär er någonting av det här.
Hälsningar,
Thord Daniel Hedengren
Nutopia

Jag kommer inte besöka Gamex. Om du gör det, så gör det med vetskapen om den här soppan – då kommer kanske något positivt ut ur det hela.
Mer läsning: Ajour, Piratpartiet, knuff.se

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...