Nutopia

Veckans spel #33: Donkey Kong Country och nynnandet

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.

Det var inte när Donkey Kong Country släpptes till Super NES 1994, utan kanske 2-3 år senare, som jag spelade det och blev totalt frälst. Många timmar spenderades framför TV:n och låten som spelades under stora delar av spelet bet sig fast på ett irriterande sätt. Jag kunde nästan höra låten när jag inte spelade, men bara nästan – den var omöjlig att få ur huvudet och samtidigt hopplös att nynna på. Ja, i alla fall så att det lät som något som liknade Jungle Groove.
Samma låt finns också med i nya Donkey Kong Country Returns så gissa om jag blev överlycklig när jag såg första trailern på spelet. Efter att ha spelat spelet kan jag intyga att låten fastnar lika mycket nu som då. Och nynnandet då? Jodå, jag kan fortfarande inte nynna på den. Helt omöjligt och sjukt irriterande.
Här är låten från Donkey Kong Country:

Här är låten från Donkey Kong Country Returns: