Nutopia

Veckans spel #15: Förbannade krabbor

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.

Det finns tre spel som har betytt mycket för mitt spelade och som jag spelade väldigt mycket under en lång tid. Det är Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II, The Curse of Monkey Island och Half-Life. En av anledningarna till att jag spelade dem om och om igen var byte eller blåsning av datorer – Windows är ju känt för att vara stabilt, eller hur var det nu? Jag undrar hur många gånger sparfiler förstördes eller tappades bort vid ominstallationer och krascher?
Half-Life var nog det jag nötte mest, med fem, sex eller sju seriösa försök till att bli klar med spelet, varav många av dem avbröts hopplöst nära slutet. Trots att jag tog mig genom spelet så många gånger kunde jag aldrig vänja mig vid head crabs, och om du säger kofot till mig ryser jag i hela kroppen och hör skriken från de äckliga krypen. Det stora blå monstret som man var tvungen att lura så att man kunde slå på strömmen och grilla det, eller monstret med jättetentaklerna var tillsammans inte alls lika psykiskt krävande som dessa vidriga krabbor.
Minns du inte hur de små äcklen lät? Skruva upp volymen, tryck på play, och gör dig beredd på att rysa – eller det kanske bara fungerar på mig?