Veckans hat #1: Nintendo, ni suger!

Share This Post

Veckans hat är en ny artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare varje vecka får ge utlopp för sin ilska gentemot något spelrelaterat. Nu hatar vi!

Det är premiär för vår nya artikelserie, Veckans hat, men det innebär inte att jag kommer vara snäll. Inte alls. Kängan för dagen tilldelar jag ett företag jag haft väldigt svårt för de senaste åren, nämligen Nintendo. Nu är det deras beslut om att regionslåsa Nintendo 3DS som jag har stora problem med.
Jag ska först nämna att det självklart är helt och hållet upp till Nintendo själva att bestämma detta. Vill de regionslåsa sina konsoler får de göra det. De gör det för att de kan, folk köper ju uppenbarligen spelen ändå. Jag klandrar dem inte för att de vill ha kontroll över marknanden och tjäna så mycket pengar som möjligt, nej, jag hatar dem för sättet de försvårar för alla oss som bara vill spela så mycket som möjligt.
Nu kommer jag inte att kunna spela 3DS-spel från Japan eller USA såvida jag inte köper maskiner därifrån också. Det tänker jag absolut inte göra av flera skäl. Det är oekonomiskt, och det gynnar Nintendo. Vi vet att alla spel inte når överallt på Jorden, det är en hel del som aldrig når europeiska spelare alls, och även om de kommer hit så är det inte ovanligt att vi får vänta ett bra tag. Importörer har inget val, det blir helt enkelt till att importera utländska konsoler också, och DET har så klart Nintendo ingenting emot.
Nintendo 3DS är en typisk spontankonsol. Jag vill kunna inhandla obskyra japanska spel eller beställa hem ett amerikanskt lir istället för att vänta på Europareleasen när jag känner för det. Nu kan jag inte det, och inte ni heller. Därför tilldelar jag Nintendo mitt hat (inom kategorin spel) för den här veckan. Ja, jag hatar er!

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...