Tintin till iPad? Självklart

Share This Post


Tintin är som bekant på tapeten igen med den nya animerade filmen om enhörningens hemlighet. Paramount Pictures är så klart, och som vanligt, inte sena med att kapitalisera på fenomenet och låter Gameloft utveckla The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn – The Game.
THEre har ni det.
Detta var egentligen tänkt som en mer fullskalig recension av spelet, men då filmen fortfarande inte haft premiär här borta i Japan väljer jag således att hålla tillbaka spelandet ett tag till.
Filmen går först, så enkelt är det.
Men kan jag åtminstone dela med mig av mina tidiga intryck. Tintin som spel till iOS-enheterna, och framför allt iPad, fungerar faktiskt riktigt bra. Det ska erkännas att spelet i första hand riktar sig till de lite yngre med tanke på den hittills banala svårighetsgraden och det oerhört linjära upplägget, men fans av Tintin lär trivas i vilket fall som helst. Oavsett ålder.
Enhörningens hemlighet följer historien från filmen. Röstskådespelet känns genuint, men de långa mellansekvenserna blir väldigt lidande då man endast valt att nyttja stillbilder ihop med dialog och ljudeffekter. Det blir lite tradigt, och inlevelsen får man leta efter någon annanstans.
Utöver det så springer, klättrar, smyger och hoppar man lite grann i avgränsande men familjära miljöer. Inget märkvärdigt på något sätt, utan snarare en väl beprövad och något fördummad formel som ofta räcker i sådana här sammanhang.

Enkel plattform blandat med enkel problemlösning dränkt i modern Tintin-konst ger oss ett välproducerat men något simpelt spel. Åtminstone initialt. Vare sig det håller hela vägen igenom eller inte får jag själv vänta med att se tills i december någon gång. För spela färdigt, det kommer jag definitivt att göra.
Vem gillar inte Tintin?

Related Posts

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...
Föregående artikel
Nästa artikel