The Legend of Zelda: Phantom Hourglass – sjön suger

Share This Post

Efter The Legend of Zelda: The Minish Cap hade jag fått upp ögonen för Zelda och såg verkligen fram emot The Legend of Zelda: Phantom Hourglass, det första Zelda-spelet till Nintendo DS. DS:en erbjöd den perfekta möjligheten att klottra samt utnyttja dubbelskärmen för visning av kartor, synnerligen lämpligt för Zelda-serien. Förutom att man styrde med pekpennan så användes ritmöjigheterna till att göra anteckningar på kartor och rita symboler för att lösa pussel.
Just möjligheten till minnesanteckningar behövdes verkligen då man besökte samma tempel om och om igen, varje gång på tid och varje gång behövde man ta sig längre in i templet. Hade man då inte gjort sin läxa, och glömt skriva ned viktiga detaljer på kartan, gällde det att ha bra minne. Anteckningarna gjorde att man snabbt kunde ta sig fram till de nya delarna och besöken blev inte till de plågsamma upprepningar som de kunde varit. Tyvärr fanns det andra upprepningar i Phantom Hourglass, och trots vissa genvägar blev seglatserna till havs en tråkig del i spelet. Att segla mellan öarna, skjuta sjömonster och jaga spökbåtar var verkligen inte min favoritsysselsättning. Detta var också anledningen till att jag aldrig spelade klart Phantom Hourglass – havet sög helt enkelt musten ur mig.
Jag är som sagt sugen på att klara både The Minish Cap, och Twilight Princess, men nu när jag testade Phantom Hourglass igen kände jag inget sug. Om jag fick hoppa över allt som hade med havet att göra så skulle jag ha en helt annan inställning till spelet.

Related Posts

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...