Nutopia

Thåström släpper nytt och åker på turné 2012

Thåström på Peace & Lave 2008


Nästa år blir det mycket Thåström, för den som vill. En ny platta släpps i februari, vilken beskrivs så här, apropå den nyligen utannonserade turnén:

I bagaget har de en färsk platta, inspelad i Stockholms gamla Klarakvarter och Hammarbyhamnen, som mixats av Michael Ilbert i Berlins klassiska Hansastudio (Iggy Pop, David Bowie, Nick Cave). Skivan beskrivs som en naturlig fortsättning på ”Skebokvarnsvägen 209” och ”Kärlek är för dom” och blir Thåströms första på skivbolaget Razzia. Några hyllade smakprov från skivan – som släpps i februari – hördes vid den närmast klassiska spelningen på Way Out West i somras.

Skivan är den första sedan Thåström skrev på för skivbolaget Razzia.
Turnén inleds i Stockholm den 26 februari nästa år, och avslutas – just nu i alla fall – den 18 april i finska Helsingfors. Däremellan spelar Thåström i Århus, Köpenhamn, Malmö, Göteborg, Oslo, Eskilstuna, Norrköping, Örebro, Uppsala, Gävle samt Falun – på vissa platser mer än en gång. Hela turnéplanen finns på Lugers webbplats.
Thåström är en tung upplevelse live, vilket självfallet också är något som måste få avrunda den här posten – dock inte riktigt samma sak som i köttet förstås.

Foto av possan (CC)