Tap Tap Radiation – rytmiskt fingertrummande

Share This Post

Tap Tap Radiation
Tap Tap-spelen från Tapulous blev tidigt något av en framgångssaga vad gäller spel till iPhone. Förutom att de faktiskt sålt spel så gör de brandade lir med utvalda artister och, som vilket respektabelt musikspel som helst, kränger de låtar förstås.
Spelidén är enkel och välbekant. Det kommer bubblor på skärmen och du ska trycka när de når någon av dina tre cirklar. Rytmiskt i takt med musiken, med mer eller mindre stressiga kombinationer – vi känner igen det från såväl dansspelen (minus mattan här dock) som Guitar Hero. En igenkänd spelmekanik är dock inte nödvändigtvis något negativt, snarare är det lätt att komma igång. Och eftersom det är välgjort så är det också underhållande, bara aningen tunnare än de fullvuxna alternativen. Inga bandlägen eller liknande – här kör du en låt och jagar poäng, punkt.
Tap Tap Radiation skiljer sig förstås en del från iPhone-versionerna, även om det mest handlar om visuella saker. Den större skärmen betyder till exempel att man kan placera dina cirklar som du ska trycka på lite roligare, och bubblorna kommer inte från samma plats hela tiden – här skiljer sig Tap Tap från Guitar Hero med andra ord, om än bara lite.

Annars är det mer av detsamma, med en generös mängd musik – om än mest från tämligen okända artister och band. Vill du ha Lady Gaga i ditt spel får du vackert dra fram kreditkortet och handla i spelet, men är du snålt lagd kan du i alla fall glädjas åt att Tapulous bjuder på en ny låt i veckan, nu senast en från LCD Soundsystem.
Med köpknapp som skickar dig direkt till iTunes, förstås.
Betyg: 3 av 5

TDH testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...